25. mai 2014

VM 2014 - Tyskland - Löws 39(?) kvaler

Av Eivind Bisgaard Sundet

Hadde VM blitt vunnet på antall landslagspillere i mai ville Tyskland hatt en god sjanse. 30 spillere ble kalt inn da Löw tok ut sin bruttotropp til VM den 8. mai.

Laget skulle spille sin første oppkjøringskamp til VM mot Polen 13. mai. Det var uka etter at Bundesligaen var avsluttet, men før cupfinalen i Tyskland var spilt. Siden spillerne fra Dortmund og Bayern var opptatt med cupfinale tok Löw følgelig ut 9 spillere utenom 30-mannstroppen til Polen-oppgjøret. Samlet tok Löw ut 39 tyske landsalgspillere 8. mai. For å gjøre sammensuriumet komplett valgte Löw å kutte fire spillere fra den orginale bruttotroppen (Meyer, Goretzka, Hahn og Jansen) etter Polen-matchen og erstatte dem med den defensive midtbanemannen Christoph Kramer, som egentlig kun var tatt ut til Polen-kampen. Kramer er en spiller som minner om Bender-brødrene i spillestil, og han har vært god for Gladbach denne sesongen. Spillerne som ble kuttet, var med unntak av Jansen, offensive spillere. - Det hander simpelthen om posisjon, vi har et par spillere på sentralen som har skader og har vært ute av spill. Vi ønsket å ta med en ekstra mann i den posisjonen på treingsleiren sånn at vi vet at vi har dekning. Christoph Kramer gjorde et fantastisk inntrykk i kampen mot Polen og på trening, sa Löw selv om temaet. Det er merkelig at Löw tar ut en tropp på 30 mann, og kutter 4 mann etter 5 dager. Visste han ikke hva slags spillere han hadde tatt ut? Var han i tvil om hvilke spillere han trengte? Troppen teller nå 27 mann!

Med 39 spillere på blokka, er det underlig at Löw ikke fant plass til Mario Gomez, Max Kruse og Stefan Kießling. Det er de tre spillerene som har scoret mest mål i Bundesliga de siste årene. Stefan Kissling, mannen som har en egen kokebok, har vært på feil side av Joachim Löw siden VM i 2010. Han var toppscorer i Bundesliga i 2012/2013 men de målene hjalp lite da tyskerne trengte en spiss i de avgjørende kampene i kvalikken. Kießling ble glatt oversett. Andre spillere som ville vært aktuelle for Brasil-tur, om ikke skader sto i veien, er Holger Badstuber, Sven Bender, İlkay Gündoğan og Sidney Sam.

Hiver vi inn Andreas Beck, Pierre-Michel Lasogga, Rene Adler, Dennis Aogo, Phillip Wollscheid, Aron Hunt, Stefan Reinardz, Nicolai Müller, Roman Neustäter og Heiko Westermann som alle har vært i Löws tropp det siste året er tallet oppe 57!

Det er ingen tvil om at en av Löws største utfordringer er å plukke hvilke 23 spillere som blir med til VM. Og skulle Tyskland svikte igjen, da er det ingen tvil om at uttaket vil bli dissekert og omgjort til en MediaWurst som tyske fotballjournalister kommer til å tygge en god stund på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar