16. mai 2014

VM 2014 - Honduras

Av Minotti Bøhn

Luis Suárez leder troppene til Honduras i årets VM i fotball. Ja, du leste riktig, og ja, du tenker riktig. Det er ikke den Luis Suárez.

Luis Fernando Suárez er en colombianer som er født i den mer eller mindre doprelaterte byen Medellín. Og med det er det på sin plass å be alle se ESPN-dokumentaren The Two Escobars.

Suárez ledet Ecuador til VM i 2006 og kjenner gamet. Han er 54 år gammel og var forsvarsspiller da han spilte fotball i gamle dager.

Tilbake til Honduras. Landet er blant de vanskeligste å plassere blindt på et kart, der det ligger mellom Guatemala, El Salvador og Nicaragua. Ifølge FN sliter Honduras med det høyeste antallet overlagte drap i verden.

Nasjonalfuglen er en papegøye kalt Scarlet Macaw, men det er uvisst til hvilken grad den repetitive fuglen er representativt for den honduriske gemyttet.

Spillere
Navnet Honduras betyr dybde på spansk, men det er nok ikke et stikkord som betegner troppen Luis Suárez har å rutte med.

Heldigvis for lesere av denne bloggen har jeg fulgt honduriansk fotball siden dårlige streamer begynte å poppe ut av landet tidlig på 2000-tallet.

Troppen består av noe kjente navn for den europeiske fotballmannen i gata. Maynor Figueroa står med 102 landskamper, og sammen med Wilson Palacios i Stoke er vel det de mest kjente navnene. For de med litt mer dybdekontroll kan Bernárdez (San Jose Earthquake), Emilio Izaguirre (Celtic), Juan Carlos García (Wigan), Arnold Peralta (Rangers), Andy Najar (Anderlecht) og Rony Martínez (Real Sociedad) nevnes.

Keeperne holder til i hjemlig serie, og det er Noel Valladares på 1.80 på strømpelesten som er kaptein og førstekeeper.

Et erfarent og ganske solid forsvar, men også med litt artisteri innabords, se for eksempel dette fra García mot USA i kvalikken.


Midtbanen består av en del ubeskrevne blader, men med en solid ryddegutt i maskinrommet i Palacios, kan det slippe løs noen av de andre mer offensivt anlagte spillerne som Andy Najar som er spådd å bli den neste store stjernen fra Honduras.

Angrepsrekka ledes stort sett av duoen med de fengende navnene Carlo Costly og Jerry Bengtson. Begge to kraftkarer som kan være noe herk å møte. I tillegg har de Rony «Ronygol» Martinez som er kjapp og teknisk.

Av outsidere i troppen finner vi Jorge Claros med kallenavnet «pitbullen» etter at han ble truffet av et streifskudd i hodet i en bilkapring i 2011. Samt Roger Espinoza som også har amerikansk statsborgerskap, men har valgt å spille for Honduras. Han er en ivrig snowboarder i tillegg.

Gruppa
Luis Suárez og hans menn skal møte blant andre Ecuador i gruppespillet, som jo Suárez trente tidligere. I tillegg skal han se til Sveits og Frankrike for å finne muligheter for avansement. I utgangspunktet blir det tøft, men Frankrike kan implodere og Sveits er ikke proppfulle av erfaring på nivået.

Kan Honduras gå videre fra gruppa? Nei, de kan jo ikke det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar