17. mars 2011

Materazzias Tippeligatips 2011 Vol. Toppsjiktet

Materazzias beste menn og venner står for dette tipset.
Bears Island, Kenny Koevermans, Lineker, Highhill, @ehauger, @LarsEide og Moldes støste innehaver av symbolsk kapital; @oysteinfr.

Dette er det siste innlegget, som kompletterer Materazzias tabelltips for Tippeligaen 2011. I dette innlegget tar vi for oss de fem øverste plassene som følger under.

Tippeligaen 1.plass - 5.plass

1. Vålerenga
Koné, Oussou, Hussein, Solli og Stoor har kommet inn som tilskudd i troppen i løpet av vinteren. Avgangene er få og mindre viktige, Sæternes og utlånte Mostafa Abdellaoue er de eneste verdt å registrere. De har den bredeste stallen i Tippeligaen, som er en viktig faktor i at vi tipper dem som vinnere. Bak har de fire sidebacker som skal holde godt TL-nivå, eneste svakhetstegn er mankoen på gode midtstoppere bak Strandberg og Muri. På midtbanen har de ulike spillertyper som tillater forskjellige midtbanekonstellasjoner. De trenger en målscorer på topp, og dette er nok de klareste mangelen i en sterk Vålerengastall. De har alternativer i Kone, Ossou Berre og Shelton, men det er usikkerhet knyttet til om Ousso skal ta steget i år, om Nielsen skal ta steget i år og om Koné fremdeles har steget. Berre er jo god for syv mål og 175 bom i løpet av en sesong, men er på mystisk vis blitt en viktig spiller. En av Vålerengas styrker er at de har målgjørere over hele banen, i tillegg til en matchvinner bak, i Hirschfeld, som kanskje er den beste keeperen i Tippeligaen. Mister antagelig han og Shelton under CONCACAF Gold Cup tidlig på sommeren som i verste fall betyr en stor svekkelse bakerst. En relativt uprøvd andrekeeper, i Kongshavn, som må spille da og ved eventuelle skader, kan være en svakhet. Men de har jo hatt Bolthof bak der i alle år, så de er jo vant med litt usikkerhet når 2. keeperen skal stå.

Spillesystemet indikerer at de kommer til å skape mange sjanser. Enga har brukt god tid på å utvikle grunnspillet og det bar frukter i fjor. Førsteelleveren er intakt fra i fjor (post-moa i hvert fall) og stallen styrket. Andresen har vært gjennom motgang og nå er tiden inne for å prestere som best. Norges kjekkeste fotballtrener leder Vålerenga til seier i Tippeligaen 2011.

2. Rosenborg
Rosenborg har som vane å dominere Tippeligaen, og det eksisterer dermed en vinnermentalitet i både spillere, støtteapparat, administrasjon og supportere. De har, desverre for Jönsson, mistet hele sentrallinjen i Kris, Demidov, Annan og Iversen. Derfor ender ikke RBK på topp i år, men de har fremdeles en rekke klassespillere (som de sier på TV2). Sidebackene, med Dorsin og Lustig er de beste i ligaen. Daniel Örlund viste seg utover sesongen i fjor som en av de beste keeperne i ligaen, og tar med seg tryggheten videre. Jim Larsen, Fredheim Holm og Boti Goa Tyrol Orfi Demel inn. Det blir også spennende å se om Bakenga og Wangberg klarer å ta det virkelige steget inn i Tippeligaen. Aasen kan også få mye tillitt og må ta nivået. Er nødt til å hente inn en defensiv midtbane, kanskje til og med to. Hvis ikke må de misbruke Markus Henriksens talent i den posisjonen. Jönssons spillestil kan passe veldig godt inn i RBK, men også usikkerhetsmomenter rundt ny trener. Han får samtidig føle på kroppen hvordan det er å skulle kjøpe spillere i Norge når laget ditt heter Rosenborg. I.A. Olsen (olé, olé, olé!!) var ikke videre imponert over at Hauger var ønsket på Lerkendal. Sølv til Rosenborg i år, med gode prestasjoner fra Wangberg, Aasen, Henriksen og Bakenga, kan bli starten på en god Jönsson-æra i RBK.

3. Stabæk
Øystein: Jan Kjell Larsen er en potensiell nedrykksfaktor.

Stabæk har en veldig god førsteellever, og vi forstår ikke at VG har satt dem på 8.plass. De har den beste midtbanespilleren i Tippeligaen i Farnerud. Uten skader kan de uten tvil vinne serien. Andersson, Diskerud, Hauger, Farnerud, Knudsen, Hedenstad og Veigar presterer på aller høyeste Tippeliganivå. Ny trener i Jørgen Lennartsson som selvfølgelig er et usikkerhetsmoment, men kan også virke veldig positivt i spillegruppa. Uerfaren klubbtrener som har sin bakgrunn fra Sveriges U21- og U17-lag, samt diverse ungdomsakademier i Allsvenskan. Stabæk er gode i gymsalen, men må prestere bedre i friluft. De har mye ungt i stallen som harmonerer godt med Lennartsons trenerbakgrunn. Det store spørsmålstegnet setter vi ved forsvaret. Bare Hedenstad som holder et jevnt høyt nivå her. Nysigneringen Ollé Ollé har i hvert fall navnet til å slå gjennom, og han kan bli en hit på Fornebu/Telenor/Fornebu/Telenor/Fornebu/Telenor Are... i Gymsalen. Nivået til Jan Kjell Larsen kan være meget lavt, og han må prestere for Stabæk dersom Knudsen fortsetter å brekke fingeren. Til sist synes vi jo selvfølgelig det er synd at de har mistet Jan Banan til Asker. Ny trener, ny optimisme og en fantastisk offensiv gjeng ledet av poengkongen Veigar Pall Gunnarsson, gjør at vi har troen på Stabæk i år. 3.plass.

4. Tromsø IL
De har et bunnsolid forsvar som ble enda mer forsterket forleden ved at Tore Reginiussen vendte nesen hjemover. Spørsmålet er jo om han får spille. Troppen er lite skadeutsatt som helt klart må henge sammen med at det er så kaldt i Tromsø at alle er flinke til å varme opp. Kara er steinbra og Tromsø bør håpe at de klarer å beholde ham ut sesongen. TIL har vært stabile i toppen i flere år uten å nå helt opp, og de når nok ikke helt opp i år heller. Det er rimelig tynt på spissplassen bak Han Sigurd, og de er nok mer avhengig av en skadefri storscorer enn noen gang. Mo er en spennende spiller som antakelig får mye spilletid i år, og de har hentet Simen Stamsø Møller fra Kjelsås. Blir morsomt å se om Møller, med nr.99 på drakten, kan være like iskald og god foran mål i Tippeligaen som i 2.divisjon. Et pluss er at det er få spillere å spille inn i et system som har fungert godt de siste tre-fire årene. Et minus er tapet av Knarvik. Tromsø er et godt hjemmelag på Fort Alfheim og vi ser ingen grunn til at ikke det skal fortsette. Høgmo har bygget opp et solid men kanskje litt kjedelig lag i Tromsø, og vi spår at de fortsetter å gjøre det bra, uten å nå helt til topps.

5. Viking
Sæternes, Bjørdal og Knarvik inn siden i fjor. Ut med Horn. Mye ungt som er virkelig bra i Viking. Vi spår et fullstendig gjennombrudd for Berisha og de Lanlay. De har ikke et forsvar som aspirerer til potte-tett-analogien, men det er helt ok. Bakerst regjerer Jarstein med sin varierende tilnærming til spillet. Norges beste keeper noen ganger, og helt forferdelig andre ganger. Utvilsomt en god keeper, men med sitt eget temperament som sin verste fiende. Midtbanen er temmelig koksgrå og mye faller på om Birkir leverer varene. Knarvik kommer inn og bidrar til kamp om plassene. Viking er først og fremst plassert på 5. plass på grunn av godt skyts forover. Nevland, Sæterners og Ingelsten bør være god for minimum 25 mål mellom seg som bør aspirere til at laget scorer mer enn de 48 de gjorde på 30 kamper i fjor. Hareide er en god klubbtrener, og har fått et år på seg til å renske opp. Virker som han er på gang med å bygge laget sitt og har kittet ut de som ikke ville være med på hans tankegang. Nå har han fått tid til å bygge og bør nok levere varene i denne sesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar