11. mars 2011

Fredagslisten #8

Av Eivind Bisgaard Sundet.

WHO`S COMIN WIT THA SHIT NOW?

If it ain't Psycho, its Juju, and if it ain't Juju it's Psycho
Who's comin' wit tha shit now!
If it ain't Juju, its Psycho, and if it ain't Psycho it's Juju
Who's comin' wit tha shit now!

The Beatnuts – Who`s comin`wit tha shit now?

Nå er Tippeligastarten en liten uke unna. Det store spørsmålet er som alltid: hvem er den nye vinen? Eller som våre venner i The Beatnuts sier: Who's comin' wit tha shit now? Er det en ny Myggen i komminga?, Vil det dukke opp en ny Solskjær denne sesongen. Er det Psycho eller Juju? Eller er det Håvard Nilsen eller Etzas Hussain? Vi gleder oss til nye bekjentskaper denne sesongen og har plukket frem et par litt ukjente navn vi tror kan få det definitive gjennombruddet i år.
Enjoy.

Topp 6 kommende kometer i Tippeligaen 2011

1. Valon Berisha (f. 1993), Viking
Et stort talent som fikk starten på et gjennombrudd i fjor. Nå har Viking kvittet seg med Fillo og da er bordet dekket for eldste bror Berisha. Er han vår neste internasjonale toppspiller? Etter å ha sett ham på junior nivå er Materazzia redaksjonens svar, et rungende: JA! Har blikket, teknikken, kraften og arbeidsmoralen til å nå langt. Gleder meg til å følge gutten fra Egersund denne sesongen.


2. Erik Jonvik (f. 1991), Sarpsborg 08
Erik Jonvik kommer fra 2. Divisjons eget Barcelona, KFUM i Oslo. Her har han de siste sesongene utgjort kanskje den beste helnorske midtbanen i norsk klubbfotball, sammen med Kristoffer Dahl og Stian Sortevik. Jonvik er første års senior i år, men har allerede bak seg 3-4 sesonger for a-laget til KFUM. Spilleren har et fantastisk pasningsrepertoar og skuddfot. Er selvfølgelig venstrebenet! God til å plassere seg defensivt, og alltid spillbar og trygg med gode basis ferdigheter. Kanskje noe temposvak, men jeg tipper han kommer til å kamuflere dette godt på defensiv midtbane. En klassisk dyp spielführer og frisparkeksekutør. ER også landslagspiller i futsal.

Jonvik scorer her et fantastisk mål på vår venn Tommy Runar.


3. Jo Nymo Matland (f. 1987), Sarpsborg 08
Venstreback med fortid i TIL og Tromsdalen. Er litt eldre enn resten av spillerne på lista, men er "nevertheless" fersk på dette nivået. Har mange av de samme ferdighetene som Jonvik. God venstrefot, bra teknikk og godt tempo. Jeg er imponert over at Sarpsborg har greid å hente både Jonvik og Matland. Det må være et overflod av gode venstrebacker i Tromsø når TIL lar denne spilleren forlate byen. Når vi ser på backsituasjonen i Norge i dag, skal vi ikke se bort fra at Jo Nymo Matland med en god sesong kan spille seg inn i diskusjonen til Drillo og Bye Riise. Matland er, i likhet med Jonvik, en skarpskytter på dødball. Kan fort bli Tom Kåre Staurvik-tilstander på frispark når Sarpsborg 08 spiller denne sesongen.

4. Ohi Omoijuanfo (f. 1994), LSK
Ble tidenes yngste målscorer I Tippeligaen I fjor. Tilhører den gyldne norske 94-årgangen og er oppvokst i talentyngledammen på Holmlia. Er allerede i søkelyset til flere europeiske storklubber. Trives best som venstre kant, men kan være et alternativ på topp og som høyre kant for de gule og svarte. Har meget bra tempo og kraft, men er noe uryddig med ball. Spørsmålet er vel om det er Henning Berg fra Lyn-tiden som trener LSK denne sesongen, eller om det fortsatt er Henning Berg som satser på de gamle traverne ett år til. For LSKs og publikums del håper jeg det er Lyn-Henning som gir Ohi mye spilletid.

5. Yann-Erik De Lanlay (f. 1992), Viking
Har vært litt I skyggen av Landu-Landu og overnevnte Berisha i Viking, men har overbevist klubbledelsen i vinter om at han er en spiller som må satses på. Som navnet nesten impliserer, er YANN-ERIK DE LANLAY en slepen kantspiller med fotballhode. Han kan gjøre jobben utmerket som tilrettelegger og er en ok avslutter. Kan bli en hit I tippeligaen om Åge tør satse på ham denne sesongen.

6. Alexander Ruud Tveter (f. 1991), FFK
Follos Rooney! Kraftforwarden fra Langhus kan bli en hit for Fredrikstad i tospann med Tarik. Spilte Follo frem til cupfinalen i fjor. Med sin kraft og sitt eminente venstreben kan han bli 2011 sesongens Thomas Sørum.

Blowin Bubbles

Elbasan “Elba” Rashani (f.1993), Odd Grenland
Fått spille en del i vinter for Odd. Er en liten og lett teknikker fra Indre Telemark! Bra repertoar med ball, god fotballforståelse og arbeidskapasitet. Kan bekle de fleste posisjoner offensivt, men er helst kant eller spiss. Kan bringe “Balkan Beaten” til Grenland.

Herman Stengel (f. 1995), Stabæk Fotball
Kan være for tidlig for gutten som fortsatt er under junioralder, men er et kjempetalent som debuterte med mål i 2. divisjon for Stabæk i fjor. Kan fort få sjanser i en historisk tynn Stabækstall?

Shåresh Ahmadi (f1994), VIF
Førsteårs junior som har fått en del spilletid for VIF I oppkjøringen. Debuterte sågar i fjor i Tippeligaen. Hengslete spiss, med målteft og teknikk. Kan få spilletid om skadesituasjonen i frontleddet til VIF blir prekær.

1 kommentar:

  1. http://fotball.aftenposten.no/webtv/index.jsp?id=94578

    Jo Nymo Matland leverer varene med venstra han også..

    SvarSlett