16. mars 2011

Materazzias Tippeligatips 2011 Vol. Middelhavsfarerne

Lineker: Hvor mange bortekamper er det?
Highhill: Tror det er sånn ca halvparten av kampene.

Materazzias beste menn og venner står for dette tipset.
Bears Island, Kenny Koevermans, Lineker, Highhill, @ehauger, @LarsEide og Moldes støste innehaver av symbolsk kapital; @oysteinfr.

Dette er del to av tre innlegg som til slutt ender opp som et fullstendig tabelltips for Tippeligaen 2011. Vi følger opp bunnsjiktet med middelhavsfarerne. Under følger de seks lagene som Materazzia mener vil plassere seg midt på tabellen.

Tippeligaen 6.plass - 11.plass

6. Molde
Det er stor usikkerhet rundt SolskjærHAUSEN, selv om enkelte er gale nok til å spå dem høyere enn 6.plass. Vi mener at Molde kommer til å slite defensivt, hvor mye av ansvaret ligger på en festglad Vegard Forren. Det største plusset til Molde er at de har en av de antatt sterkeste midtbanene i Tippeligaen. Eikrem og Hoset har vært gode i treningskampene og Thione er rett og slett en fantastisk fotballspiller. Evigunge Daniel Berg Hestad har sikkert også lyst til å sette sitt preg på et Molde i (foreløpig i alle fall) medgang. Angan kan vise seg å bli en målgarantist så fremt han faktisk treffer mål. Det er likevel stor usikkerhet knyttet til avslutningsegenskapene og stabiliteten i det fremste leddet. Gatt ser lovende ut på venstrevingen med stort tempo, men ellers er det tynt med målscorere. Men er det noe Solskjær bør være kvalifisert til å få orden på, så er det vel avslutningsegenskapene til sine spillere. Molde når ikke helt opp i år, men det går jo ikke an IKKE å ha troen på 20LEgend. Han trenger nok likevel noen sesonger for å få skikkelig sving på sakene.

7. Fredrikstad FK
Keeperne er et relativt stort usikkerhetsmoment i Fredrikstad. Staw og Masalin er ikke stabilitetene selv, og kan bli akilleshælen for FFK i år. Det ser generelt tynt ut bakover hvor mye er avhengig den stabile, harde, målfarlige, halvmaratonløpende-på-kampdag-men-fortsatt-i-god-form og klassiske midtstoppertypen Raio Piiroja. Vi ser også noen mangler på sentral midtbane som innebærer at Borges antakelig spiller sentralt. Vi anser det også som sannsynlig av Jabbie (f. 1993) fra Sierra Leone kommer til å starte de fleste kampene som anker. Alternativt inn med Ramberg hvis Borges skal spille forover. Uansett hvor han spiller, tror vi at "Kjell Borge" kommer til å dominere Tippeligaen i år. De har spennende backer i Gamboa og Thomassen, og nykommer fra Follo, Aleksander Ruud Tveter, spås en stor fremtid. Tarik Elyounoussi er tilbake og sammen med Borges tror vi at han skyter Fredrikstad inn til en akseptabel 7.plass. Mads Hansen er forøvrig på Twitter som en av få fotballspillere i Tippeligaen – det kan vi like. Det er vel også et usikkerhetsmoment rundt Tom Freddy Aune og hans nivå i forhold til Tippeligaen, selv om han er en fryd for øyet, og vel Tippeligaens nest kjekkeste trener etter Andresen (seff).

8. Strømsgodset
Godset lider under tapet av Marcus Pedersen og Jason Morrison. Klarte å beholde Nordkvelle som er et stort pluss. De har også lånt Abu fra City ut sesongen, som er meget spennende. Klarer de å holde oppe det ungdommelige pågangsmotet fra i fjor? Både Deila og hans unge lag har fått mer erfaring, og Godset er vanskelige å spå, uten at det var noen problemer for redaksjonen å plassere dem på 8.plass. De får pluss for den sportslige ledelsen: Sogndals store sønn, Jostein Flo, styrer skuta med teipet jernhånd. Verdens beste fotballspiller fra Grimstad, Materazziafavoritt Glenn Andersen, må følge opp en god fjorårssesong, men Godset sliter litt med tempoet i de bakre rekkene. Også pluss for en lovende keeper i Adam Larsen Kwarasay. Det mest spennende i Godset er alle de unge spillerne som Deila rår over og gir tillit. Kamara, Berget, Sætra og Keita er fortsatt unge gutter, og kan ta store steg videre. Hvis de gjør det, kan Godset bli en av overraskelsene i år. Vi tror ikke det holder til å nå helt opp, men de ender på trygg grunn. Kan de følge opp suksessen i cupen, kanskje?

9. Brann
Soleklar 9.plass. At Brann skal gå ned, ser vi nærmest på som litt useriøst. Javel de har ekstremt tynn stall, bingospisser i Ojo og Bentley, de har mistet Mjøsas Beckham og Huseklepp som scoret alle målene deres i fjor og de har fotball-Norges mest vinglete administrasjon (noen må gå! (via @ACMilan90)). Hmmm... Plutselig virker nedrykk mer plausibelt. MEN det er jo tross alt BRANN vi snakker om her. Bergens stolthet. Vi tror at Brann overpresterer nettopp fordi de er tippet i bånn. Forventningene er skrudd ned til nærmest null, selv hos et kravstort hjemmepublikum. Førsteelleveren aspirerer vel heller ikke til nedrykk? Torp er et fint tilskudd som godt kan slå virkelig til i Tippeligaen. Opdal er endelig skadefri og har et høyt Tippeliganivå inne. Korcsmár og Kalvenes er solide i fireren bak. Bentley er en klassespiller, og med lave forventninger i Bergen kan han godt finne på å slå til. Aberet er den syltynne midtbanen. Austin, Mjelde og Torp er nødt til å levere. Skarsfjord vet at klubben ikke har råd til å hente inn en erstatter, så han har jo mulighet til å bygge en karriere på denne sesongen. Vi anser ham som en god trener selv om han har lite erfaring på toppnivå. 9.plass er nok maks av hva de kan få ut av sesongen, men de er ikke så svake at de går ned.

10. Odd
Sort pluss hvitt gir betydningen av koksgrått en ny mening. Mistet utrolig viktige Kovacs og ganske viktige Bentley. Hentet inn Frode Johnsen som sklir inn i gamlehjemmet med Fevang og Svindal Larsen. Men vi disser ikke Johnsen av den grunn. De kan få mye bra ut av den offensive kombinasjonen med Brenne-Johnsen-Børven. De yngste spillerne i troppen er hele er 20 år yngre enn Svindal Larsen, og de har masse ungt og lovende som antakelig får en del tillit av Fagermo. Vi spår gjennombrudd for 93-modellen Elbasan Rashani. Andre Hanssen og Andreas Lie som burvoktere er et keeperproblem waiting to happen. Vi regner med at Hanssen starter sesongen som nummer én. Materazzia mener at Odd ikke har spillerstallen som skal til for å lykkes i år. Viser også manglende ambisjoner ved salget av Bentley etter at Kovacs allerede hadde dratt.

11. Start
Trenerkabalen kan skape problemer, hvis det ikke blir ordnings i løpet av kort tid. Midtbanen er det største plusset til Start med Strømstad, Owello, Kleiven, Oladapo og Bruer Hanssen som holder godt nivå. Børufsen har prestert jevnt, og det ryktes at Asante er raskere enn Kim Holmen. Start har lite i bakhånd hvis Årst blir skadet, noe som det jo er en overhengende fare for. Meget tynt på topp rundt den sindige nordlendingen. Det er likevel forsvaret som er det store aberet. Goodson og Freeman var særs viktige i fjor, og Start er totalt avhengige av at Birger Madsen holder nivået. Vikstøl, Pepa, Mathisen, Knudsen, Milisevic og Priske egner seg ikke til å skremme noen Tippeligaspisser. Taktikken kan bli at Borgersen starter alle kampene for å mørne motstanderenes spisser i tjue minutter før han tar plass på benken igjen. Midtbanen har makrellfotball i seg, men oppstyret rundt Tørum må virke forstyrrende på sesongoppladningen. Her må en avgjørelse tas relativt kjapt. En trener på oppsigelsestid er ingen tjent med. Vi spår en varierende sesong for de gule og svarte, og ellevte plass både ser, og høres riktig ut.

2 kommentarer:

  1. Vegard Forren har fått rykte på seg for å være en festglad gutt, ja, men det skal sies at han har lagt fra seg dette nå. Tipper at han er mer motivert enn noen gang nå som han har fått et stort forbilde for han som trener. Tror nok vi kan forvente oss å se en Vegard Forren som tar nye steg mot profftilværelse i utlandet i år.
    Er helt enig at det ikke forventes like mye som mange skal ha det til av Molde Fk denne sesongen.

    SvarSlett
  2. Det er ingen tvil om talentet til Forren, i fjor slet han med konsentrasjonen. De færreste vet vel mer om konsentrasjon og fokus enn Solskjær. Om Forren holder fokus kan han få utløp for sitt potensial. Jeg mener Molde bør være fornøyde med 6.plass, i hvert fall om de viser i løpet av sesongen at det bor ting i laget som kan bygges videre på.

    SvarSlett