15. mars 2011

Materazzias Tippeligatips 2011 Vol. Bunnsjiktet

Kenny: Hva skal bloggen hete?
Highhill: Heter vi ikke Materazzia da? Trenger ikke bytte navn nå...

Materazzias beste menn og venner står for dette tipset.
Bears Island, Kenny Koevermans, Lineker, Highhill, @ehauger, @LarsEide og Moldes støste innehaver av symbolsk kapital; @oysteinfr.

Dette er del en av tre innlegg som til slutt ender opp som et fullstendig tabelltips for Tippeligaen 2011. Vi starter selvfølgelig med bunnsjiktet. Under følger de fem lagene som Materazzia mener vil plassere seg nederst på tabellen.

Tippeligaen 12.plass - 16.plass

12. Lillestrøm
LSK kommer til å slite. Vi mener at Ujah og Nosa er kvalitetsspillere i tippeligaens gråeste lag. Hvem skal score LSKs mål i år? Kan Kippe bli toppscorer? LSK er rutinerte i de bakre rekker med Steinar Pedersen og Frode Kippe som har godt over 500 hunder kamper mellom seg på norsk toppnivå. Likevel sliter de, og slipper inn altfor mange mål. Det er også store spørsmålstegn rundt Henning Berg og hans kontroll over garderoben etter de siste dagers utspill fra Ujah og oppfølging fra Occean. Bolly er også en meget spennende spiller, men de andre talentene har vi hørt om i mange år, uten at de har slått til. Lillestrøm har holdt seg i den øverste divisjonen lengst av alle og rykker antakelig ikke ned i år heller. Det største plusset for Lillestrøm, slik vi ser det, er kontinuiteten i den innarbeidede spillestilen (hvis man kan kalle tupp og mæl spillestil). Et jobbelag som jobber seg inn på en soleklar 12.plass. Enkelt.

13. FK Haugesund
Den vanskelige andre sesongen for FKH. Vi setter et stort pluss for Grindhaug som er tippeligaens kuleste trener - artig, funny, sus og dus i boblerus. Mæland og Våge Nilsen var meget positive i fjorårssesongen. Kan Våge Nilsen følge opp hypen? De har også et veldig bra spisspar i Djurdic og Sørum, men også de må følge opp fjorårets suksess. Arne Scheie hadde sågar Sørum som fjorårets beste spiss og det er litt av et skussmål! Vi forstår ikke at bedre lag ikke har hentet Djurdic allerede. 5 u-landskamper for Serbia er definitivt et prov på kvalitet for gutten som blir 25 år i år. Men det er tynt i de bakre rekkene hos FKH. Tronseth, Skjerve og Pozniak er ikke fryktinngytende, og skader kan sende laget ut i uføre. I fjor hadde de en meget bra hjemmestatistikk og hvis ikke denne holder også i år, kan det bli en hard sesong for Haugesund. Bør håpe at banen holder seg like dårlig og at Gislefoss leverer det vanlige møkkaværet annenhver søndags kveld. 13.plass føles veldig riktig for redaksjonen. Vi tror de holder seg.

14. Sarpsborg 08
Den omstridte kvalifiseringsplassen som i år ikke betyr kvalikk, men fast plass videre blandt Norges topp 16. Joacim Heier holder et helt greit Tippeliganivå bakerst som i og for seg innebærer at han automatisk er i landslagsdiskusjon. S08 trenger en god sesong fra Heier. Laget har veldig spennende backer, men trege stoppere. Her på Materazzia har vi allerede lansert Jo Nymo Matland som en av de som kommer til å slå til i årets Tippeliga. Kan renessansen i Tippeligaen komme for spissparet Martin Wiig og Øyvind Hoas? Tja.. Vi er vel ikke overbevist over "the fire-power" på topp. Men entusiasmen i Særp og den "flotte spillegleden" i den deltidsansatte troppen, holder 08 i Tippeligaen i minst ett år. Laget gleder seg til køllesesongen er over slik at folk beveger seg ut av gymsaler og ishaller, for å støtte opp om fotballen! Spennende nysigneringer i Jonvik og Matland. Jonvik fra KUFM, er også spådd et gjennombrudd av vår gjesteblogger Eivind Bisgaard Sundet. Roberts kan også selvfølgelig bli en joker, men det er jo som alltid usikkert. Det blir tøft, men S08 holder seg.

15. Aalesund
Øystein: "Kan vi ikke bare drite i Aalesund?"

Mistet Aarøy, Arneng, Mathisen og Lindegaard som var bautaer for Aalesund i fjor. Det er jo synd å sende Materazziafavoritt Kjetil Rekdal ned, men vi tror kanskje han forlater det synkende skipet i løpet av sesongen, fordi han selvfølgelig ikke vil reise rundt i Norge for å bli pissa på. Selv om han akkurat har signert ny toårs kontrakt, tror vi ikke at Rekdal er interessert i å rykke ned. Engasjementet i Aalesund blir dessverre ikke nok til å holde dem oppe, og det er synd at Tippeligaen skal miste 10.000 tilskuere på hver eneste hjemmekamp. Aafk har signert Morrison, Sellin og Okoronkwo, og Morrison spesielt, er en bra signering. Var meget god for Godset i fjor. Store spørsmålstegn rundt spillestilen og spissene. Klarer Aafk å spille fotball uten Aarøy å sikte på? For å gi et lite frampek om et annet lag, mener vi at Sellin og Sylling Olsen kanskje er det eneste spissparet som ikke skremmer forsvaret til Start. Vi ser ikke nok fornyelse i Aafk, heller har de mistet sitt viktigste angrepsvåpen og Tippeligaens beste keeper. Dermed blir det den tunge veien ned for Aafk kom november 2011. Vi påpeker at på tross av det innledende sitat fra panelets moldenser, var det enighet i redaksjonen om at Aafk går ned.

16.Sogndal
Her har Eirik Bakke flyttet hjem, og SIL er antakelig avhengig av at han presterer på jevnt høyt nivå, og at Hovland gjør det samme i midtforsvaret. Det er lite erfaring i laget som helhet, og de har mistet kapteinen Grorud og keeperen Leicejewski til Brann. Udjus vil etter alle solemerker ha nok å henge fingrene i som bakerste mann. Vi gir kred for at de er den eneste klubben som har hjemmesidene på nynorsk, men dette holder dem ikke Tippeligaen. Pluss for sunn klubbdrift og Fosshagande Campus. Elvis på midtbanen trekker også opp. Totalt sett er vi rimelig sikre på at det blir et tungt år for Songdal. Vi spår at de går rett ned igjen til dårlig overtidsbetaling og lange arbeidsuker i Adecco.

9 kommentarer:

  1. Merk at jeg tar sterk avstand fra Aafk på 15.plass, Særp røkkær rett ned igjen! Altfor stor enighet innad i redaksjonen om Aaleund ned, jeg tror @oysteinfr utnyttet all sin kulturelle kapital for å påvirke tipset... Kun den dumme bonden fra indre Østfold som ikke lot seg påvirke ;)

    SvarSlett
  2. What!? Dette kan vel ikke karakteriseres som annet enn mytteri mot redaksjonen?? Demokratiet rådet og Aafk går ned. Særp er jo så entusiastiske! De blir denne sesongs FKH, og det skulle ikke forundre meg om de kommer høyere. Vi kunne ikke tippe to nykomlinger i TL rett ned igjen! No go!

    SvarSlett
  3. blodbusa aka kongen av fpl15. mars 2011 kl. 10:59

    skjer ikke at aafk rykker ned. masse klassespillere (i norsk standard)

    SvarSlett
  4. Jeg tar sterkt avstand til Highhills utspill om splittelse og turbulens innad i redaksjon. Tippeligatipset 2011 er satt opp med nærmest unison enighet omkring både plasseringer, styrker og svakheter.

    SvarSlett
  5. "Nærmest unison enighet" beskriver det, Bears! Resten av tipset og forklaringer står jeg 100% bak. Men akkurat Særp tar jeg avstand fra! Justismord fra ende til annen hvis dette karakteriseres som mytteri. Demokratiet har talt og jeg støtter demokratiets prossesser og resultater, men sammen med et demokrati hører også ytringsfriheten hjemme. Derav avstand fra at Særp holder seg.

    SvarSlett
  6. Nå trodde jeg de hadde skaffa seg den gamle FM (eller var det CM?)mannen Isaac Okoronkwo fra Shakthar. Etter en del googling kan det meldes om at de trolig ikke er i familie.

    SvarSlett
  7. Aafk rykker aldri ned. Kutt ut artikkelskriving i narkorus.

    SvarSlett
  8. Jeg er overrasket at ikke Viking er nedi sumpa her egentlig. Tror de kommer til å slite.

    SvarSlett