14. mars 2011

Mandagsspalten S#2E#31

Skrevet av Bears Island og Kenny Koevermans. Som vanlig med litt hjelp fra www.101greatgoals.com.

Ukens mål
Cleyton Xavier får et innlegg bak seg, slenger ut benet og setter inn et vakkert hælsparkvolleymål som sikret 2-2 for Metalist mot Dnipro i den Ukrainske ligaen.


Willian viser herlig ballkontroll i mottaket før han curler den elegant opp i korset, utagbart for Doni i Roma-buret. Shakhtar vant 3-0 og er klare for sin første kvartfinale i Champions League.


Leo Messi viser at han er bedre enn alle andre med sin 1-0-scoring mot Arsenal. Først en fantastisk pasning fra Iniesta og så kunst fra den lille.


Ukens import og/eller eksport
Abdou Razack Traoré har kommet seg til badebyen Gdansk. Hans Lechia Gdansk spilte borte mot Jagiellonia i Ekstraklasa på lørdag. Traoré gjorde forarbeidet til 1-0 og scoret selv 2-0 i en kamp Lechia vant 2-1. Vel blåst. Ellers hadde vår egen Pa-Modou Kah en rød dag da hans Roda tapte 2-1 mot AZ samtidig som han fikk to gule. Grindheim, derimot, holdt seg til et gult kort for Heerenveen. Som mange medier har meldt opplevde Osnabrucks Flamur Kastrati en fotballspillers mareritt på banen da han var bevisstløs i flere minutter i går. Kastrati skal etter rapportene være utenfor fare for varige mén og vi ønsker han god bedring! Ellers er det noen skadeplagede eksporter som burde vært friske i forhold til tidenes viktigste landskamp om snaue to uker. Både Carew, Demidov og BH Riise sliter med skader. En som er i form er JA Riise som var med å sikre Romaseier mot Lazio i derby della capitale i går.

Ukens frispark
Vi håper Juninho Pernambucano aldri legger opp. Og når TV2 viser Liga Sagres, ser vi ingen argumenter mot at de skal kjøpe rettighetene til den Qatarske ligaen også. I hvert fall så lenge evigunge Antônio Augusto Ribeiro Reis Jr. spiller for Al-Gharafa.


Jefferson Farfan limer den i krysset for Schalke mot Valencia i Champions League. Nydelig.


Pavel Horváth får ballen såvidt over streken for Viktoria Plzeň mot Sparta Praha etter et nydelig frispark. Målet ga laget fra Pils-byen en 1-0-seier.


Ukens navn
Ola John avgjorde for Twente i helgens 2-1 seier mot VVV Venlo i Eredivisie. Ola er fra Liberia og bror av Fulham-legende Collins John. De har også en tredje bror som heter Paddy John. Han spiller for RKC Waalwijk i Nederland. (Via @eibisu)

Ukens 60-meter
Alexis Sanchez får ballen på egen banehalvdel og setter fart. Ha det bra Cagliari.


Ukens innbytter
Da Ivan Cordoba kom innpå for Inter vel 25 minutter før slutt for en skadet Lucio, ledet hans Inter 1-0 over Brescia på bortebane. Ivan hadde nok ikke noen konkrete planer om å endre så mye på det, men akk o ve. I det 85. minutt headet han en deilig assist til Caraccioli på en corner til hjemmelaget. Kun fire minutter senere laget han straffe og ble sendt av banen med rødt kort. Heldigvis for ham reddet Julio Cesar det svake straffesparket fra målscorer Caracciolo.

Ukens missekåring
Metalurg Donetsk slo Sevastopol 1-0 i den Ukrainske ligaen i helgen. Det kunne sett annerledes ut i målprotokollen hadde det ikke vært for Ihor Skoba.


Denne er kanskje verre. Emanuele Giaccherini avslutter i stanga, får ballen tilbake foran åpent mål og avslutter igjen... Cesena spilte forøvrig 2-2 mot Juventus. Bittert for Giaccherini.


Ukens tweet
Luis Fabiano signerte i helgen for Sao Paulo. En noe sjokkerende overgang til en antatt verdi av 7,6 millioner Euro. Noen dager i forveien var godeste Luis frekk nok til å retweete en av sine følgere hvor Fabiano, med nummer 9 selvfølgelig, var inkludert i Sao Paulos lagoppstilling. Noen ganger kan altså fotballspillere tweete om annet en playstationspilling og veldedighetsarbeid akkompagnert av utropstegn. Hø hø...

Ukens Enerly
Francesco Lodis corner finner veien til Cristian Llama som klemmer alle kluter til (for å tenne en olympisk ild) med venstrebenet. En Sampdoriaspiller forsøker å stoppe ballen med hånden, men klarer ikke å hindre et 1-0-tap.


Ukens annullerte
Lionel Messi scorer på frispark og dommeren annullerer - uten at hverken de 22 på banen eller vi forstår oss på den avgjørelsen.


Ukens keeperduell
Med Jon Knudsen ute av dansen mot Danmark med sin brukne finger, var alles øyne i helgen rettet mot Rune Jarstein og Espen Bugge Pettersen. Bugge P hadde en relativt uheldig opptreden mot Aalesund hvor han slapp inn et langskudd og gav retur som sikret Aalesund sin andre scoring. Likevel mener 20LEgend at Bugge bør få tillitt. Jarstein, på sin side, fikk gode skussmål etter Vikings 3-2-seier mot Rosenborg i gårsdagens treningskamp, men slapp jo også inn to mål da... Åge Hareide er av en annen oppfatning enn sin protegé i Molde, og mener selvfølgelig at Rune J bør stå mot Danmark. Det er vel en 50-50 avgjørelse som Drillo vil overlate til Grodås og Ola By, hvis vi kjenner ham rett. Vårt tips er at Jarstein står mot Danmark.

Ukens Christian Wilhelmssoner
Franck Ribéry får ballen fra Robben på 25 meter og setter fart, avslutter med en klinisk og presis chip.


Jefferson Farfan setter spikeren i kista for Schalke mot Valencia med en lekker chip etter et femtimeters løp med ball i beina.


Ukens gamle kjenning
Nikos Dabizas spiller utrolig nok fremdeles fotball i en alder av 37 år. Mannen med 130 kamper for Newcastle spiller nå i Larissa, klubben som Jørn Andersen aldri rakk å bli gammel i. I helgen scoret han to mål da Larissa klarte uavgjort på bortebane mot Panionios.

Ukens bløff
Peter Walton hadde dårlige kort på hånden og satset på at spillerne forstod at de fikk gult kort ved at han hevet hånda.


Ukens langdistanseskytter
Giorgios Tzavelas dro til fra venstrebackposisjon og ballen spretter utrolig nok i mål. Youtube er uenig med seg selv om det er fra 72- eller 73-meter. Langt er det uansett. Målet hjalp forøvrig ingen da Schalke vant 2-1 over Eintracht Frankfurt.


Ukens reklame
The Special One er som vanlig et steg foran oss andre.

2 kommentarer:

  1. Herregud, Juninho. Bare det å i det hele tatt finne på å skyte fra den distansen er jo hinsides all fornuft! Ingen over, ingen ved siden: Juninho P. er TIDENES frisparkskytter!

    SvarSlett
  2. Enig. Juniho skjøt som C.Ronaldo på frispark en hel mannsalder før sistnevnte, men fjottene i TV2 mente C.Ronaldo innførte noe nytt. Artig sekvens med dommer Walton

    SvarSlett