25. feb. 2011

Fredagslisten #6

Spurs-supporter Anthony Giddens’ samtidsdiagnoser forteller oss at dagens samfunn er preget av avtradisjonalisering, der mangelen på en gitt identitet fra samfunnet skaper individer som helt på egenhånd må skape og etablere sin selvbiografi. Ryktene vil ha det til at godeste Giddens også er sosiolog, faktisk en av de mest siterte i den moderne sosiologien.

Det å gå på tur, altså søndagsturen, er et fenomen som sammen med dugnad ser ut til å overleve i dette yndige land. Likevel er det viktig å være seg bevisst før man legger ut på tur. Fjellvettreglene sier dessverre ingenting om de personlige egenskapene en turkamerat bør ha. I den anledning, og med håp om å føre tradisjonen videre, anser vi det som viktig å påpeke hvilke fotballspillere med tilknytning til norsk fotball som man bør unngå å ta med seg på søndagstur.

Topp 4 fotballspillere man ikke vil gå søndagstur med

1. Rajo Piiroja
Fredrikstads bolleklipp hadde nok blitt for ivrig etter vår smak. Spilleren som valgte å løpe halvmaraton dagen etter kamp for Flora Tallin hadde rett og slett parkert en gjennomsnittlig kvapsete turgåer. De lange benene og den fysiske kapasiteten hadde dessverre gjort at en måtte gå alene – noe som bryter med fjellvettregel nr 7, i tillegg til at det er kjedelig. Når man er på tur kan man risikere at den ene viser frem spurten for å vise seg. I vårt tilfelle ville dette ført til at undertegnede måtte legges i stabilt sideleie på grunn av latterkramper etter å ha observert Piirojas løpesett. Etter å ha kommet til seg selv, tatt opp kampen og passert bolleklippen hadde esteren blitt tverr. Piiroja ville sagt: ”Nå skal det fiskes ” eller ”nüüd kala“ som det heter på estisk. Piiroja, som oppbevarer fiskene han drar opp i et akvarium, ville gnidd seg i hendene mens vi trygt kunne konkludert med at denne personen skal vi ikke gå tur med igjen.

2. Lars Kristian Eriksen
Denne her er ikke enkel. Tore Reginiussen, hyggelig kar med lite spilletid. Denne mannen bør unngås ettersom han har to eksemplar chihuahua, men vent nå litt...
Lillestrøms Lars Kristian Eriksen jo to chihuahuas han også, men her får du i tillegg bloggeren fotballfrue.no med på turen, og dermed blir det Tore som blir stemt videre.

3. Andrej Komarov
Kom fra Moskva-klubben Asmaral til FFK i 1992.Fredriksstad Blad beskrev Komarovs spill på følgende måte: som om det var i en reprise. Som turkamerat ville herr Komarov blitt motsatsen til Piiroja, men vi kan ikke risikere at vi går fra noen. Komarov presterte også å sette seg selv ut av spill etter å ha tråkket på en jordveps. Ut i fra det vi kan om søndagsturen, er det jo definitivt mulig å møte på en veps eller to. Derfor kjære Andrej, blir ikke du anbefalt som turpartner.

4. Anthony Annan
Får plusspoeng for korte bein. Her vil man ikke oppleve å bli gått i fra, som med Piiroja, men det er så mye annet som trekker ned. Søndagsturer som inkluderer klyping, spytting, stikking, holding, dytting, slåssing, sparking og beføling gidder vi ikke. Dermed basta.

Spillere som uansett ikke hadde møtt for søndagstur
Jørgen Horn (cella)
Azar Karadas og Raymond Kvisvik (travløp)
Frode Kippe (forberedelser til Supermandag)
Anders Rambekk og Espen Johnsen (kirkekaffe)
Dede Anderson (i Brasil)
Dan Eggen (på Blindern)
Alf Kåre Tveit (fikk lårstrekk på do)

Skrevet av Lineker
Assistert av David Batty - Fedme- og taklingsansvarlig

2 kommentarer:

  1. Eivind Bisgaard Sundet25. februar 2011 kl. 12:50

    Herlig liste. KOMArov er min nye FFK favoritt!!

    SvarSlett
  2. Gidden, fotballfrue og Alf Kåre Tveit i en og samme tekst. Det er det villeste jeg har opplevd.

    SvarSlett