19. nov. 2016

Cupfinalebloggen 2016 del 3 - Unike Tore Hansen

Av Bears Island


Årets cupfinaledommer er Tore Hansen. 

De som har fulgt med i timen vet at Tore Hansen har spilt fotball for Mandalskameratene tidligere. Han er unik allerede der, for ingen av våre andre dommere har erfaring fra profesjonelt nivå, så vidt vi vet. Men det blir bedre.

For de som har fulgt veldig godt med, har også fått med seg at årets dommer har spilt og scoret mot et av cupfinalelagene tidligere; nemlig Kongsvinger.  Dette påpekte Materazzia-familiemedlem Eivind Bisgaard Sundet på twitter forrige uke, og et konkursborerende mediehus fulgte opp med sak på tweeten. Men Hansen er mer unik enn som så.

Vi var så heldige at vi overvar Norge-Serbia med Eivind tidligere denne uken. Da tipset han oss om at Tore Hansen muligens også hadde spilt cupkamp mot Rosenborg. Det hadde selvfølgelig Sundet rett i. Tore Hansen spilte hele kampen da Mandalskameratene røk ut av cupen borte mot Rosenborg i 2006. Han pådro seg også et gult kort i prosessen. 

Årets cupfinaledommer har altså spilt mot begge lagene, og kom ut av det med et mål, et gult kort, null poeng og cupexit.

Dette kan umulig ha skjedd tidligere, at en cupfinaledommer har spilt mot begge lagene han skal dømme!

Hansen har mer erfaring med Rosenborg enn cupfinaleexiten. Han har dømt dem et par ganger også. I oppgjøret mot Sandnes Ulf på Lerkendal i 2014 viste han ut to RBK'ere og vakte da harmen til en (man må) Rosenborg-supporter, såpass at supporteren sendte en SMS om at Hansen hadde 24 timer igjen å leve.  

Ellers kan vi melde at Tore Hansen er fra Feda. Broren Svein Hansen hadde en gang i tida ei sjøbu fra 1898, men den forsvant med flommen i Fedaelva i fjor. Han var forøvrig ganske frustrert over saksgangen da han ønsket å bygge den opp igjen. For dere som ikke henger med kan det nevnes at Svein Hansen var trener i det legendariske MK-laget som spilte flere sesonger på andre nivå, slo Start tre ganger i løpet av en sesong, og som altså kom til fjerde runde i cupen. 

NÅ gleder vi oss til cupfinale!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar