19. nov. 2016

Cupfinalebloggen 2016 del 2 - Sju grunner til å like Kongsvinger

Av Minotti Bøhn

Les også:
Cupfinalebloggen 2016 del 1 - Rosenborg
Cupfinalebloggen 2016 del 3 - Unike Tor Hansen

Underdog

Vi elsker en god underdog-historie. Danmark, Hellas, Island, Leicester, Michael Oher, Japan og lista er så mye lenger. Det er alltid gøy når noen slår nedenfra og opp. Sannsynligheten for at det skjer er minimal, og du får nå igjen 8,5 ganger pengene dine hos Norsk Tipping for seier. Men håpet om at det kan skje, er mer enn nok for alle som ikke er RBK-fans. Det håpet er nok til å nøre oppunder en interesse for en kamp som i utgangspunktet ser håpløs ut. Eller som ESPN skriver det: "Kongsvinger, the darlings of Norway, ready for Rosenborg cup final."

Luis Pimenta

Pimenta er portugisisk for chili. Akkurat det blir neppe mer passende. Et rød-glødende engasjement, tårer ved semifinale-seieren og et utseende som kan minne om Pepper Guardiola. Han gis 10/10 på trener-skalaen. Legg til en frisk fortid i Hønefoss, så ender vi snart opp med en passe spicy høstrett av en trener. 

Først er best

Første lag i cupfinalen fra Hedmark. Kamma har prøvd seg i seks NM-semifinaler og KIL i fire før mot Godset. Så sier Arne i hvert fall, og da stoler vi på det. Uansett et knust glasstak for fylket Hedmark, selv om det skulle ende med tap søndag. 

Musikkvideoen

Her er det mye å ta tak i. Slengbemerkningene, lettbeintheten, anti-politisk korrektheten og uthengingen av egne spillere på et nytt nivå. Umulig å mislike strofer som "Pålerud han løper så fort at ballen den glemmer han bort", "Güven, du er vår Jesus selv om du er muslim", "vi går til krig og skaper fred", "Ved speilet fra morgen til kveld står Martin og Michael og ser på seg selv", "Otto med drømmekropp, med to stykk trebein og en måne på toppen", "Og Espen med en lederstil og hårfeste som Kim Jong-Un". 

Selvsagt er lydsporet bak Pitbull med "Timber". Mer riktig blir det ikke fra kommunen som stort sett er dekket av skog. 




Gjemselund stadion

Klassisk stadion ved elvebredden. Det du ser er det du får. Stadion har 3800 sitteplasser og 2500 ståplasser. Eneste trekk er kunstgresset som ble lagt i 2009. 

gjemselund fra RV2 16:9
(Bilde hentet fra www.kil.no

20.10.1993

Kongsvingers lag mot Juventus i 1993. Nydelige 1-1 på "hjemmebane" og mer naturlige 0-2 var enden på visa for Kongsvinger sitt UEFA-cup-eventyr. Men laget som Kongsvinger hadde i 1993 er grunn god nok 23 år senere til å holde med KIL. XI mot Juve:

Erik Holtan, Geir Bakke, Vidar Sanderud, Christer Basma, Ståle Bokalrud, Dag Riisnæs, Jørn Karlsrud, Caleb Francis, Bjørn Arild Levernes, Geir Frigård og Arnfinn Engerbakk. 

Og duellen på linja mellom Per Brogeland og Giovanni Trapattoni - større blir det ikke. 

PS: Caressa og undertegnede har det siste halvåret vært på jakt etter kampskjerfet fra denne kampen. Sjekk ut finn-annonsen hvis du har en ledetråd. 

Bortebane

Atle Antonsen som KIL-trener i Ut i vår Hage. "Hvorfor skal vi yte dårligere bare fordi omgivelsene er annerledes? Det æ'kke no' spesielt med bortebane. Det er ei grønn matte, det er to mål, det er elleve mot elleve og det er en ball som skal i kassa. Gi meg en K - K - gi meg en I - I - gi meg en L - KIIIIIL JAA."


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar