4. sep. 2016

Live from the news room vol. aus der Reihe

Ny kvalifisering venter. Vi kan ikke huske sist norsk landslagsfotball lå så langt nede med tanke på støtte i opinionen. Og vi skal møte Tyskland i første kamp. Nå kan vi ikke synke dypere, eller?

Norge har omtrent aldri møtt Tyskland i fotball. I hvert fall ikke i tellende i kamper. Første gang Norge møtte Tyskland i Norge var i 1924 på Holmen Gressbane i (datidens) Aker kommune. Ellers møtte vi Den tyske demokratiske republikken til EM-kvalik i 86/87, men det teller jo ikke; Magdeburg liksom. Det har vært et par OL-kvaliker, om vi ser bort fra dette møtte vi Vest-Tyskland til VM-kvalik i 1953. Da spilte vi 1-1 på Ullevaal.

Vi kan forøvrig nevne at Materazzias egen Eivind B. Sundet har trent to i dagens Norge-ellever.

Dommer for kvelden er William Collums. Vi har hatt han på Ullevaal tidligere, da slo vi Kypros 3-1. Han er lærer, avholds og blitt karakterdrept på ratemyteacher: "He is a corrupt, cheating, incompetent specimen of a man. He deserves his face to be put through a blunt blade blender."

Som i 1940 er vi på papiret mye dårligere, men med hjelp av naturlandskapet klarte vi likevel å stoppe dem ved Leite i Valdres for en liten stund. For å få dette til må en lage en trang dal og kunne skyte de ned fra en høyde med kjappe forflyttninger. Med andre ord, alle mann bak, lange baller og håp på det beste.

Resultattips:
Jon Martin Henriksen: 0-4, straffebom.
Kenny Koevermans: 1-0, Nordtveit.
Lars Eide: 0-0, tysk straffebom.
Sigurd Rushfeldt: 0-1, Müller.
Lars Johnsen: 0-4, "og da mener jeg vi kommer godt fra det. Tyskerne har to i metallet i tillegg."
Bears Island: 1-5, Moa får et mål på slutten. Ellers blir vi overkjørt overalt på banen i 85 minutter.
Eivind B. Sundet: 0-6, Götze med hattrick.
Highhill: 0-2, Kimmich og Müller.
Frode Lia: over 1,5 mål... (1.23 i odds hos betsafe, folkens)
Petter Bø Tosterud: 0-3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar