6. sep. 2018

Live from the news room vol. nations league

Endelig er det duket for premiere på den kuleste turneringen innen fotball. Kasakhstan og Georgia tyvstartet tidligere i kveld, og lagkameraten til Sigurd Rosted, Giorgi Chakvetadze (eng. transkripsjon), ble turneringens første målscorer noensinne. En kveld for historiebøkene med andre ord.

Uansett, her er vi, første turneringsdag, og første motstander er Kypros. De har vi møtt før. Ingenting roper høst mer enn regndrypp, flomlys, 4500 tilskuere og Kypros på andre halvdel.

István Kovács dømmer bataljen. Han er 33 år, fyller 34 om ti dager. Selv om han høres ungarsk ut, er han rumensk. Da han var 22 år, dømte han supercupfinalen i Romania, Bucuresti-derby. Det er rimelig heftig.

Det er september, femten grader og regnet laver ned. Nå skal vi ta første steg mot opprykk til Nations League B. Nations League er fotballturneringens Volkswagen - umulig å mislike, men ikke spitzklasse. Det er trygt, det er godt og ikke helt meningsløst som de fleste 0-0-kampene i septemberkampene tidligere. Estland, Azerbajdsjan og Island er bare vage minner på en kveld som denne.

Og Norge har noe på gang. Optimisme rundt et lag. Vi elsker optimisme og tro, og det er det mye av. Alt dette tyder kun på at vi får en rolig 0-0-kamp eller enda verre.

Tips:
Minotti Bøhn - 3-1, 2xKing og Moi, Sotiriou scorer for Kypros.
Bears Island - 2-1, Nordtveit og Henriksen.
Andy Dia - 5-0, Bjørn-dobbel, Joshua, Markus og ett av Sørloth
Lars Johnsen - 4-0, superoptimistisk på Norges vegne. King, Ajer, Maars Johnsen og Sørloth.
Øivind Herrebrøden - 2-0, Moi og Henriksen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar