9. mai 2014

VM 2014 - Japan!

Av Eivind Bisgaard Sundet (@Eibisu)

Sammen med Frode Johnsen, Jan Jönsson, Tore Pedersen og Tor Hogne Aarøy er jeg landets fremste ekspert på japansk fotball. Det var derfor lett å nikke megetsigende til pampene i Materazzia da jeg ble tildelt denne oppgaven. En VM-preview om Japan. Grei skuring.

Disposjon:
- Et par ord om stjernene.
- Noe om Zaccheroni.
- Litt lengre om en ukjent spiller. (NB! La det skinne igjennom at spilleren vil bli større enn Kagawa).

Men...
Problemer med å lage sak på Japan:

1. Det er ikke J-League på Football Manager! Det blir dermed utrolig vanskelig å namedroppe nye spillere. (det går visst ann å legge til en update og noe greier, men det er for vanskelig for en småbarnsfar).
2. Det finnes ingen fotballsider på nettet tilegnet japansk fotball på et språk og med et innhold som er verdt å lese når du skal skrive en kredibel indie-sak om det japanske landslaget.

Løsningen:
Ken Matsushima!


Noen ganger er jeg bare heldig. Etter flere våkenetter med svetting, vridning og “faen blir jeg avslørt?”-tanker. Hjernen min går i ring, alt tankearbeidet sirkler rundt spørsmålet: finner bossene i Materazzia ut at jeg faktisk ikke er på nivået til Tore P og “old man” Frode Johnsen når det kommer til japansk fotball? Mitt renommè står på spill. Det går så langt at jeg lager unnskyldinger, det er mye å gjøre på jobben så jeg rekker det ikke. Sorry, sykt barn! Bob Hunds linje: Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte hittar hem men det gör jag, tror jag går på repeat. (Trivia: Bassisten i Bob Hund pleide å spille Championship Manager sammen med kona. De hadde et stort kart på veggen over England og merket av med knappenåler hvor de reiste på bortekamper. De startet med lag nede i divisjonene slik at de fikk oppleve endel småplasser).

Men alle teite unnskyldninger kan legges i en skuff, Ken Matsushima er på nett!
Med 197 likes på Facebook er IKKE The Rising Sun News: Soccer in Japan det første som møter deg når du logger deg på. The Rising Sun News er Ken Matsushima. Han løser ikke mitt første problem, at det ikke er J-League på Football Manager, men han er bullseye nå det gjelder mitt andre problem. Det finnes faktisk en side tilegnet japansk fotball på engelsk. Ken er heldigvis blitt oppdaget av Oneworldsports som lar han blogge uavbrutt om hva som skjer i japansk fotball. Og Ken har fornuftige ting å si. Analyser av formasjoner, den fysiske belastingen i J-League er for høy, trivia om klubbstruktur etc. Viste du eksempelvis at J-League har utarbeidet en 100-årsplan som skal sikre landet VM gull i - hold deg fast - 2054! Og at det på sikt skal være 100 profesjonelle klubber i Japan. J-League har gått fra å ha 10 klubber i en divisjon i 1993 til 52 klubber fordelt på tre divisjoner denne sesongen.

Om Zaccheroni
Japan kommer til å spille 4-2-3-1 i VM. Zaccheroni har vært en god landslagsjef siden 2010. Han har vært tro mot mange av de etablerte spillerne i J-League, som blant andre Konno og Endo, men de blir trolig droppet til VM. Ken Matsushima har spekulert i om fjorårets stjerneskudd i J-League, Kakitani, vil bli droppet fra VM. Han har ikke vært i storform denne sesongen. Zaccheroni er kreditert 3-4-3 systemet og vant Serie A med dette systemet med Milan. Nå vil han helst spille med 4 spillere bak, forstålig fordi Japan har gode sidebacker, men uforstålig da landet ikke har gode stoppere. Zaccheroni vil sannsynligvis også stille med keepere til tross for at keepersituasjonen i Japan er verre enn på stopperplassen.

Stjernene
Kagawa og Honda er stjernene. Kagawa litt større stjerne enn Honda. Manchester United-spilleren er så god i 10-er rollen at Jürgen Klopp gråter hver gang han ser Kagawa blir misbrukt på kanten.

Kred-spilleren!
Yuya Osako. (Jeg har egentlig mest lyst til å skrive om Kakitani. Det misforståtte geniet! Spilleren som var et større talent enn Kagawa i Cerzo Osaka da de to spilte sammen der. Kakitani som var rebelsk og ikke passet inn, ble lånt ut og glemt. Men som kom tilbake i rampelyse sist sesong og fikk sine første landskamper og landslagsmål. I år spiller han sammen med Diego Forlan. Dessverre tror Ken at det kan bli vanskelig for Kakitani å komme til VM.)

Yuya Osako altså. Han har spilt en halv sesong i verdens mest kredible liga, Zweite Bundseliga. Yuya Osako har spilt i 1860 München og står øverst på ønskelista i Køln før deres retur til Bundesliga neste sesong. Spilleren har en utkjøpsklausul på 1 million euro, noe som kan bli en dårlig deal for 1860 om spilleren slår til i VM.

Japan kommer til å spille fin offensiv fotball, men vil ikke vinne VM i år. Muligens kan VM gullet komme i 2054. Laget vil slippe inn enkle mål og ha fans som vinker i takt på tribunen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar