5. apr. 2014

Braunschweig vs Hannover

Av Eivind Bisgaard Sundet (@Eibisu)

Det er derbytid i Niedersachsen igjen. Sist kampen ble spilt, ble jeg jagd av en horde ville Hannoverfans gjennom sentrumsgatene av byen.

Selve kampen forløp uten de store hendelsene. Banespillet var så som så. På tribunen prøvde Braunschweigklakken på det mest tarvelig vis å fornærme Hannover med ropet: Wo ist Robert Enke? Det var også i forkant av kampen sluppet løs en gris i sentrum av Hannover med Hannover skjerf, påmalt logo og ett 1 tall. Hannover fansen hadde lagd helt grei TIFO, og det var bengalske lys gjennom hele oppgjøret.



Men selv høstmørket i Hannover kunne ikke skjule den uforløste nerven som var blandt fansen etter 0-0-resultatet, og da vi forlot stadioen og gikk ut i Hannovernatta svirret ryktene om polske nynazister som skulle ha ankommet Hannover for å støtte sin venner fra Braunschweig. Drosjesjåføren som hadde kjørt oss tidligere på dagen hadde meldt om politistyrker på 5000 mann.

Turen fra stadioen og ned til sentrum tar ca 15 minutter, vi gikk i stillhet. Det var stille før den mørke stormen. Fansen som hadde ventet i 28 år for å kunne synge ut i seiersrus, måtte vente nye måneder.

Strømmen av mennesker vi hadde fulgt ned Waterloostrasse hadde forduftet da vi nådde gågatene i sentrum av Hannover. Lyden av antiklimaks var fadet over i sirener og rotorblader. Lyskasteren til politihelikopteret som hang i luften holdt et vaktsomt øye ned på gaten. Vi rundet et gatehjørne og plutselig forsto vi hva politiet gjorde her. Det kom et folkehav i hurtig marsj nedover gaten. Maskerte, sortkledde menn. Bærende på stoler, køller og jernstenger. Vi løp i sikkerhet i en sidegate, 20-30 meter fra oss passerte denne sorte slangen som telte flere hundre mennesker. Maskerte, farlige og frustrete raste de frem. Bak slangen kom opprørspolitet, med køller og skjold. Taktfast og kontrollert forfulgte de den maskerte massen gjennom gatene.

- Jeg tror dette betyr at vi skal hjem og legge oss nå, sa jeg til min venn Tommy. Greit det. Men det var vanskeligere gjort enn sagt. Ingen taxi i sikte, ingen trikk som gikk dit vi skulle. Så vi løp gjennom byen. Men lyden av sirener og rotorblader slapp ikke taket, og for hver nye tverrgate vi kom forbi var vi redd vi skulle havne i den sorte slangen igjen.

Men heldigvis slapp vi unna.

Denne helga er det altså Braunschweig som er vertskap for Niedersachsen derbyet. Det blir spennende på banen, på tabellen og i gatene!

Se video under fra hvordan det var i gatene etter kampen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar