20. mars 2013

Våre beste menn, men... (Preview Norge)

Skrevet av Kenny Koevermans.

Å hoppe etter Wirkola er et kjent uttrykk. Å blogge etter Heggelund het det frem til i forgårs her på Materazzia. Nå handler det om å samle seg til å tørre å skrive igjen (overhodet) etter at vi åpnet herreklubben for Ilary Blasi som lever sitt liv med Bears Island og valgte å fortelle om det på Materazzia. Det var et fantastisk blogginnlegg som fortjente de 4000 leserne mer enn noe annet vi andre noen gang har ført i pennen.

Men nå er det snart landskamp. Back to the roots.

Dette er ikke januar-turné med våre nest beste menn selv om snøen faktisk laver ned ute. Nei vi snakker VM-kvalifisering til Joga Bonito, Ekte-Ronaldo, Pele, Garrincha, Zico og Sokrates. Og vi snakker Albania på en (formodentlig) bitende kald Ullevaal Stadion. Og vi snakker mars. Selv om snøen laver ned.

Norges tropp
Rune Almenning Jarstein  -   Viking                           
Espen Bugge Pettersen  -  Molde                         
Mohammed Abdellaoue  -  Hannover 96                         
Valon Berisha  -  Red Bull Salzburg         
Vadim Demidov  -  Celta Vigo (utlån fra E.Frankfurt)       
Magnus Wolff Eikrem  -  Molde                         
Tarik Elyounoussi  -  Rosenborg                
Vegard Forren  -  Southampton                   
Christian Grindheim  -  Vålerenga (utlån fra FCK)    
Brede Hangeland  -  Fulham                      
Vegar Eggen Hedenstad  -  Freiburg                      
Markus Henriksen  -  AZ Alkmaar                
Erik Huseklepp  -  Brann                       
Tom Høgli  -  Brugge                         
Ruben Yttergård Jenssen  -  Tromsø                               
Joshua King  -  Blackburn                          
Håvard Nordtveit  -  Borussia Mönchengladbach    
Jonathan Parr  -  Crystal Palace                  
Tore Reginiussen  -  Rosenborg                              
John Arne Riise  -  Fulham                                    
Alexander Toft Søderlund  -  Haugesund  

Det er klart at vi savner Per Ciljan Skjelbreid. Rapportene fra Tyskland melder om en Litj-Per i form. Men Drillo mener at Grindheim straight outta La Manga  kan gjøre en bedre jobb. Det er galskap, mener vi. Og sånn egentlig er vi jo all for galskap. Men kanskje mer i retning av å tro på at vi skal vinne 9-0 mot Island, og sånne ting. Er det på tide at noen spør Drillo på ekte FM-manér om det er på tide at han vurderer stillingen sin? Reiser de ikke noe rundt, dette støtteapparatet til Norge? Drar de ikke til Tyskland og snakker med spillerne. Det er liksom alltid sånn at Drillo ikke har snakket med spillerne før han har tatt de ut. Vi ser for oss at det er man-management som er det viktigste når man har et landslag og ikke har særlig mye tid med spillerne på samling. Gud vet at vi har vært på landslagstreninger, og det er jo stort sett bare fruktutvalget fra Bama som imponerer. Og engasjementet til Frode Grodås.

Kanskje er vi for harde. Det er vanskelig å kritisere Drillo. Vi er barna til overstegsfinta til Fjøra og Flo-pasningen. Vokst opp under to grønne pæler og Rekdals gule sko. Hatt ungdomstiden i hjørnet til Taffarel og tatt vår første øl i sveisen til Dan Eggen. Det er hardt å plutselig skulle kritisere bestefar når han har levert gode tider til oss gjennom hele vår oppvekst. Det er andre som har skuslet bort arven og nå er bestefar tilbake. Kanskje vi bare skal la han work the magic som han gjorde før. Da han tryllet frem Tore Andre fra bak ørene våre og alltid trakk frem Myggen og Mini fra kortstokken da vi trengte å le. Men i dag er vi faktisk voksne. Og vi har sett at det går an å spille fotball på andre måter. Bestefar er ikke like imponerende som han var før. Vi lar oss ikke lure av triksa lenger. Vi føler heller litt med han der han sitter med brillene rundt halsen og har fått rapporter om at Grindheim var god på La Manga.

Likevel. Brasil. VM skal gå i Brasil. Drillo har grei statistikk mot Brasil. Drillo KAN lede oss til Brasil. Vi drømmer om en skikkelig WITNESS THE RESSURECTION. Men innvendig er vi delte. Er han den rette mannen for Norge anno 2013?

Tilbake til troppen. Den eneste vi savner er Per. Og dermed er det Norges beste menn som skal ut mot Albania til fredag. Vi tror at vi skal ha mannskapet til å ta hånd om Albania. Det er faktisk ikke så lett å vite hvem som starter heller denne gangen. Kommer Høgli til å bekle backen, eller vil han kjøre inn Parr eller eventuelt Hedenstad. Høgli er vel strengt talt den eneste rene høyrebacken i troppen. Demidov spiller kamper, men er ikke Forren bedre? Jarstein, Hangeland og Riise er bankere. Det samme er Nordtveit og Elyounoussi. Eikrem er vel også nærmest garantert en startplass. Moa har slitt med skade i det siste, men det som er interessant er at statistikken hans i Hannover er bedre enn noensinne. Ett mål per ca 120 minutter i Bundesliga. Henriksen er en slags favoritt hos Drillo, så han starter nok. Han scoret jo også mot Ajax i helga. Huseklepp er jo ikke noe god i det hele tatt lenger, så det kan fort åpne for Parr på en av kantene. Jenssen og Søderlund har også spilt mye under Drillo, så dette er faktisk veldig åpent. En siste mulighet er å kjøre Riise opp på kant og Hedenstad inn på back. (Det hadde kanskje vi gjort!). Tarik sliter med ryggen og startet ikke for RBK mot Odd på søndag. Mange usikkerhetsmomenter her altså.

Antatt lagoppstilling
Jarstein – Høgli, Hangeland, Demidov, Riise – Parr, Henriksen, Nordveit, Eikrem, Elyounoussi – Moa.

Det hadde vært gøy å starte året med en seier i første kvalifiseringskamp for sesongen. Vi skal rapportere fra Ullevaal og vi GLEDER OSS!!

Kom igjen Drillo.

5 kommentarer:

  1. Jeg tror Forren spiller og jeg tror Grindheim spiller. Demidov og Eikrem ut.

    SvarSlett
  2. Godt mulig det. Så at Mini, Myhre og Svea i VG spekulerte i Berisha eller Søderlund på kanten, samt Yttergård Jenssen sentralt og Forren bak.

    Åpent. Vi får satse på at Drillo vet best. Tipper han går for den/de som har vist bra takter på trening frem mot kampen uavhengig av hva de tilfører i form av egne kvaliteter.

    SvarSlett
  3. Fasit(!?): Jarstein - Høgli, Hangeland, Forren, Riise - Søderlund, Henriksen, Nordtveit, Jensen, Tarik - Moa.

    Riise - Søderlund - Moa - Brasil! Nu Kör Vi!

    SvarSlett
    Svar
    1. Skal du på kamp? Hvis Høgli spiller så drømmer jeg om en TOM HØGLI WOHOOO til tonene av Volare.... Hva er sjansene for det?

      Slett
    2. Jeg kommer! Sees vi etter match da!? Går rykter om Fhunestad også, hadde vært moro. Om Høgli rop kommer med Volare-toner er mer usikkert, men Volare-melodien kommer. Såpass kan jeg love.

      Slett