7. mars 2011

Mandagsspalten S#2E#30

Av Kenny og Bears, med litt hjelp fra 101greatgoals.com.

Ukens speilvendte Kjetil Rekdal mot England på Wembley i 1992
Jeppe Curth, med kledelige nummer 10 på ryggen, gjør som I gjorde det. Sendte Aalborg opp i 1-0 mot Silkeborg i SAS-ligaen på lørdag.


Ukens beef
Old Firm ble spilt for titusende gang denne sesongen og endte i bruduljer. Diouf har flyttet til Skottland og er alltid klar for nye uvenner. I første omgang ble forøvrig Stephen Whittaker utvist for Rangers. På vei inn til pausen ble det håndgemeng i tunnelen. Fire minutter på overtid doser Madjid Bougherra ned Kris Commons og prøver å hindre dommeren i å dra opp det røde kortet.

Da dommeren blåste av for full tid havnet så klart Doiuf i trøbbel igjen, og ble utvist på vei inn i garderoben. Etter kampen kom også Celtic-manager Neil Lennon og påtroppende Rangers-manager Ally McCoist i krangel hvorpå de måtte skilles av støtteapparatene. Celtic vant forøvrig 1-0 etter scoring av Mark Wilson.

Ukens mål
Commons lar ballen sprette før han hamrer til fra 21 meter bak en sjanseløs Tomáš Černý i Hamilton-målet. (En høykvalitets tribunevideo!)


Eden Hazard er ettertraktet i Europa, og det kan man forstå når man ser dette målet. Lefser til fra 30 meter. Mandanda i Marseille-buret kan ingenting gjøre!


Dedi Ben Dayan sikret 2-1-seier for Hapoel Tel Aviv mot Hapoel Ashkelon i den israelske cupen i midtuka. Det gjorde han med denne knallharde avslutningen opp i lengste hjørne.


Jose Antonio Reyes viste frem potensialet han en gang hadde da han skrudde den vakkert inn i lengste, og sendte Atletico Madrid opp i 1-0 hjemme mot Villareal i helgen.


José Márcio da Costa blir matchvinner for Braga mot Benfica i Portugal Liga Sagres med denne suseren som skrur seg fint inn i vinkelen. (via @VegardJH)


Ukens eksport
Moa sendte Hannover 96 opp i 1-0 mot Bayern i helgens Bundesligarunde og la grunnlaget for en meget sterk seier over storlaget fra München. Se på uttrykket til van Gaal. "Abdellaoue who?" står nesten skrevet i det blikket.


Ukens talent
Mannen(gutten) som en gang var det største talentet verden hadde sett, er fremdeles bare 21 år. Freddy Adu er nå på utlån til Çaykur Rizespor i Tyrkia, og gjorde en god vending med påfølgende skudd mot Gaziantep Büyükşehir Belediyespor på søndag.


Ukens navn
Neeskens Kebano, født 10.mars 1992, feiret sin egen 19-års dag noen dager på forskudd med å sende PSG videre i den franske cupen ved hjelp av sin 2-0-scoring mot Le Mans i midtuka. For dere som kjenner igjen fornavnet kan Wikipedia bekrefte at hans far var en stor beundrer av Johan Neeskens og kalte sin sønn opp etter den nederlandske stjernespilleren.


Ukens hva nå da (WADA?)?
Mange hadde forventet noen dopingskandaler i løpet av de foregående ukene, men det kom faktisk ingen fra Ski-VM i Oslo. Derimot har Kolo Toure klart, angivelig, å tygge i seg konas slankepiller. Han er nå suspendert og kan nok vente seg noen måneder på sidelinjen. Konas slankepiller....

Ukens Bjarte Flem
Sammy Bossut hadde ikke den beste dagen i målet til Zulte Waregem på lørdag, da han utrolig nok gjorde dette. Kan noen vennligst sende denne linken til Bjarte Flem? (via @ehauger)


Ukens frispark
Materazziafavoritt Guti lurer hele Antalyaspor og sikrer at Besiktas vinner 2-0 med dette frekke frisparket.


Litt dårlig kvalitet på klippet av Huracans Cristian Maidana, men det er definitivt ikke dårlig kvalitet på frisparket!


"Bordeaux gave Brest at good licking" (via @101greatgoals) i helgen og vant 3-1 borte. De startet ballet med dette deilige frisparket fra Wendel.


Ukens forspill
Luis "el pistolero" Suárez viser at han tar nivået i Premier League med stoisk ro, da han latterligjør Man Utd-forsvaret med tunnel og driblerier i sekstenmeteren, før Kuyt stjeler målet hans.


Alonso setter opp en feilvendt Özil som spiller vegg med både Benzema og Adebayor, før han drar av en mann, setter fart innover i feltet og legger inn til Adebayor, som bare kan bredside ballen inn til 1-0 til Real Madrid mot Racing Santander.


Ukens reklame
Landon Donovan prøver å snike seg inn i Mexico i forkledning som en .....eh.. mexicaner? Bitte litt skumle undertoner i denne her, hvis man ser på det i et innvandringsperspektiv og forholdet mellom USA og Mexico. Men vi er upolitiske og velger å se humoren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar