16. feb. 2011

Materazzias pubtest #1: Bohemen

I folkeopplysningens tjeneste kommer Materazzia fremover til å teste ut fotballpuber rundt omkring. Stort sett i Oslo, eller hvor enn vi måtte befinne oss. For å åpne hele testen med et smell, valgte Bears, Kenny og Highhill å ta turen til Bohemen for å se privatlandskampen mellom Norge og Polen.

Bohemen Sportspub Oslo

Forutsetninger:
Privatlandskamp i fotball på en onsdag er ikke alltid det som trekker flest folk til pubene, men en Drillo-optimisme og vanskeligheter med å få sett kampen på TV hadde ført til et greit oppmøte av folk. Kampen i seg selv innbød ikke til den helt store pubstemningen.

Øl-utvalg og priser:
Frydenlund på kran som standard halvliter teller absolutt positivt, og prisen på 52,- skremmer heller ingen. I tillegg har de Frydenlund bayer, Guiness og Strongbow på fat. Utvalget på rundt 10 flaskeøl er også innenfor, både Fullers London Pride og Leffe ble prøvd ut og leverte varene til et tørst testpanel.

Skjermer og sitteplasser:
TV'er hvor enn du snur deg, og de har vanligvis et godt utvalg av kamper på forskjellige skjermer. Fra vår posisjon i sofaen kunne vi se tre kamper: Norge-Polen, Danmark-England og Tyskland-Italia. I tillegg hørte vi en fransk fanskare innerst i lokalet som fulgte Frankrike mot Brasil. En helt grei samling kamper på en onsdagskveld. Vi har litt å utsette på antallet sitteplasser, som er ganske begrenset. Til gjengjeld er det godt med ståplasser, så det er plass til en del folk når det er stinn brakke.

Stemning og klientell:
Takket være en drøvtygger av en hovedkamp i Norge-Polen, var det aldri det helt store trykket. Men folk fulgte med på skjermene - man er ikke på Bohemen hvis man ikke er fotballinteressert. Det er et veldig variert klientell her, men som oftest god stemning. Kvelden vi var der ble forøvrig Mauro Camoranesis dobbeltgjenger spottet, samt en eldre kar iført sixpence og Ole Brum-slips(som også ble kastst ut tre(!) ganger). Bears ble møtt med både et snev av fiendlighet og gjenkjennelsesglede. Først ble han beskyldt for å kjøre en hoftesleng i ølkøen, før han deretter strengt ble bedt om å "ta av det j**** Lyn-hårbåndet a." Men som trofast Calcio-følger på Bohemen ble han gjenkjent av bartenderne og deretter minsket han generasjonkløften ved å diskutere Italia-kampen med en eldre italiensk herremann på nabobordet.

Interiør:
Ville nok strøket på dette punktet i Interiørmagasinet, men i Materazzias interiørbok kommer Bohemen strålende ut. Både vegger og tak er dekket med flagg, vimpler, skjerf, obskure og nostalgiske fotballbilder samt annen merch fra den vide fotballverden. Klubber fra North Bank og Queen of the South til Wattenscheid er representert. For den dedikerte Leeds United-supperter kan skjerfet over inngangsdøra melde at "Santa is a Leeds fan".

Konklusjon:
Bohemen leverer varene! Enormt kamputvalg, strålende interiør og bra barmiljø! Dette er en fotballpub i ordets rette forstand. Vi savner litt flere sitteplasser og kanskje noe matservering (til en dagen-derpå fotball-lørdag), foruten dettte har vi lite å utsette. På Materazzias 1-10 skala havner vi på en smidig 9'er!

Her er det:

Vis større kart

Testet av Highhill, Bears Island og Kenny Koevermans.

6 kommentarer:

  1. dersom Bohemen hadde hatt matservering er det mange mennesker som aldri hadde vært hjemme....

    SvarSlett
  2. Ikke noe problemer med mat der heller, ofte vi bestiller pizza levert inn eller fra etasjen over :-)

    SvarSlett
  3. 2 spørsmål til Bears. 1: Hva tenker du om din favoritt spilleres innsats for Roma igår? John Arne altså! 2: Lever du også etter dette mottoet #longhairdontcare ???

    Ps, jeg liker stilen din!

    Ps2 ironisk at man kan få slengt dritt for hårsveisen på et sted som heter "Bohemen", det sier vel mest hvilke folk som er i Klanen og hvorfor de faktisk liker å være sammen med hverandre!! Si føkk off neste gang og la for all del ikke ANTI BOHEMENE OG KONFORMIZTENE på "Bo-hemma" slenge dritt til deg..

    SvarSlett
  4. Jeg elsker kommentaren til Clay Matthews. #longhairdontcare!

    Gleder meg til Bears skal svare på kommentaren.

    Forøvrig hørte jeg også rykter i går om mulighet for pizzabestilling, men samtidig tror jeg at jeg er enig med anonym 2 ift matservering!

    SvarSlett
  5. Bears tar #longhairdontcare så langt at han ikke gidder å svare på direkte spørsmål i bloggen... Jeg liker det, han har funnet sitt Beast-mode!!

    SvarSlett