29. nov. 2017

Årets lag i Eliteserien 2017

Av Jimmy Hoffa og Eivind Hauger.
Alle foto av Eivind Hauger: https://www.flickr.com/photos/azathosk/

Årets lag stiller i 3-5-2-formasjonen som har blitt så populær. Det betyr tre sentrale forsvarere, en sterk midtbane og to angripere som må kunne være aktive både offensivt og defensivt.

Keeper: André Hansen (RBK)
Det er litt juks å velge en keeper fra Rosenborg, men fakta er at serievinneren kun har sluppet inn 19 mål denne sesongen. André Hansen ble hentet fra Odd og har blitt soleklar toppkeeper i RBK. Benkesliter på landslaget ei stund, så lenge at han nå har gitt seg der.

Midtstopper: Sigurd Rosted (Sarpsborg 08)
Midtstopper: Vito Wormgoor (Brann)
Midtstopper: Tore Reginiussen (RBK)
Vi har Tore Reginiussen som førstevalget på stopperplass. Han har vært en bauta for RBK denne sesongen. Han framstår som en toppspiller, og vi lurer på når han blir hentet til Utlandet igjen. At Rosted og Wormgoor er valgt kan kanskje overraske noen. Wormgoor viste hva han er god for i Aalesund forrige sesong og har vært enda bedre denne sesongen. Sigurd Rosted har tatt store steg denne sesongen. Han slet med skader den første sesongen etter overgangen fra Kjelsås, fikk en sesong med god gjennomkjøring i fjor, og i år har hant tatt store steg og vært viktig for Sarpsborgs fine sesong.



Høyreving: Erik Ulland Andersen (Strømsgodset)
Midtbane: Christian Grindheim  (Vålerenga)
Offensiv Midtbane: Bassel Jradi (Strømsgodset)
Midtbane: Anders Trondsen (Rosenborg)
Venstreving: Samuel Adegbenro (Rosenborg)
Av fem midtbanespillere er to fra Godset og to fra RBK og en fra Vålerenga. Strømsgodset-spillerne har vært med på å gjennomføre den beste høstsesongen klubben har sett på lang tid. De har klatret fra å være på nedre del av tabellen til å klare en 4. plass. Begge to står for en hel haug med målpoeng og er gigantiske bidragsytere til klatringa.

Christian Grindheim hadde sitt siste kontraktsår med Vålerenga og kroner det med å bli en del av vårt 2017-lag. Denne sesongen har vært stor for den 34 år gamle midtbanespilleren fra Haugesund. At Vålerenga ligger der de ligger og ikke blant de fire nederste er mye hans fortjeneste. Godt fotballhode og en fandenivoldskhet har gitt ham en plass i mange Vålerenga-supporteres hjerter - og poeng på målbørsen.



Anders Trondsen og Samuel Adegbenro avslutter sesongen i to helt andre klubber enn de startet i. Nå spiller de sammen i Rosenborg. At Samuel Adegbenro var god visste vi, men ikke at han var SÅ god. Nesten egenhendig gjorde han vann til vin tok han trønderklubben til Europa League-gruppespillet. Eventyret startet dog litt mer sør-vest. I Stavanger og Viking viste han at han burde være på et lag som er mye bedre enn det Viking er. I Rosenborg har han enda bedre medspillere og får til enda mer. Vi tviler på at vi ser ham i Rosenborg når vi skriver desember 2018.

Anders Trondsen var en av de mest fremtredende spillerne på Sarpsborg 08 og det har fortsatt i Rosenborg. I Sarpsborg scoret han fire mål på 18 kamper i tillegg til to målgivende. Dette fortsatte han med i Rosenborg. Fra sin sentrale midtbaneposisjon har han to mål og to assists på ni kamper (640 minutter).

Spiss: Ohi Omoijuanfo (Stabæk)
Spiss: Nicklas Bendtner (Rosenborg)
Nicklas Bendtner kom fra det store utland som Rosenborgs frelser. Det startet tungt, men etterhvert som formen kom så har han blitt mer og mer markant. Ligaens toppscorer og Rosenborgs kanskje viktigste spiller (sammen med Adegbenro) i slutten av sesongen både i Eliteserien og Europa League.

Av Stabæks spisser var det ikke Ohi Omoijuanfo som ble regnet for å være stjernen. Franck Boli skulle skyte Stabæk til toppen av norsk fotball. Sånn gikk det ikke. Ohi ble fort Stabæks ledestjerne på topp og sammen med Nicklas Bendtner ligger han helt i toppen av toppscorerlista.



Trener: Geir Bakke (Sarpsborg 08)
Det er en del trenere som har skilt seg ut denne sesongen. Kåre Ingebrigtsen i Rosenborg, Simo Valako har gjort Tromsø til et hel annet lag enn i vårsesongen, og Christian Michelsen har overraskende nok tatt Kristiansund BK til en plass midt på tabellen. Det er dog en som har skilt seg mer ut enn alle andre. Geir Bakke har ledet Sarpsborg 08 til medaljeplass og cupfinale. Geir Bakke er trener for årets lag.

Benk: Per Kristian Bråtveit (FKH), Björn Bergmann Sigurdarsson (Molde), Birger Meling (RBK), Fredrik Haugen (Brann), Kristoffer Zachariassen (Sarpsborg 08)

Benken har spillere vi gjerne skulle hatt i start-XI. Både Bjørn Bergmann Sigurdarsson og Birger Meling er spillere som ville gått rett inn på hvilket som helst Eliteserie-lag. Her er de dessverre ikke gode nok.

En av årets store kometer, Kristoffer Zachariassen, kom fra 2. divisjon og Nest-Sotra før denne sesongen. At han skulle spille seg inn som en av Eliteseriens beste midtbanespillere. Utfordringen hans er bare at det er noen som er hakket bedre.

Fredrik Haugen er et kjent navn for de som har fulgt Eliteserien en stund. Han har vært i Brann siden 2011 og vi har stadig vekk ventet på gjennombruddet. I år har det kommet, men han lider av det samme som Zachariassen; noen er bare hakket bedre.

21 år gamle Per Kristian Bråtveit er en ung, god keeper på FK Haugesund. Han har gått gradene på landslaget og fått 28 kamper i årets Eliteserie, samt en for U21-landslaget og to i Europa League-kvaliken. Det er blitt mange gode unge keepere i Norge, og vi tror vi snart får enda en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar