7. mars 2013

Hel ved XI

Skrevet av Kenny Koevermans.

Jomen ble det ikke sendt et bål på TV en hel kveld her for en liten stund siden. Bare i Norge, ass. Og under denne sendingen sendte vår mann @Eskilbjo ut en aldri så liten forespørsel i eteren: "Hva med en hel ved XI?" (fritt etter hukommelsen). For min egen del brant det ikke under føttene, og jeg vet heller ei hva responsen var fra twitteratet. Noen dager senere begynte jeg å tenke over det. Da hadde jeg nemlig feieren på besøk. Han så ut som en feier. Sotete og helt svart på hendene. Så kom jeg på at jeg akkurat har kjøpt meg en Portland Timbers drakt. Deretter slo det meg at kjæresten min jo faktisk heter Stubhaug til etternavn. Hva slags fyr ville ikke tent på alle disse tegnene? Frykter en overhøvling for referansebruken her, men satser på at pipen får en annen lyd når laget har satt alle i fyr og flamme.

Ok, jeg drar i gang med denne. Alles favorittlag i USA sin målfeiring. Dette gjør de etter hvert mål så vidt jeg forstår.




Maskoten er altså taken care of. Timber Joey it is! Lurer på om han er en ekte tømmerhogger eller bare en Urban Woodsman. Who the hipster knows?

Over til selve laget. De går selvfølgelig ut i en 5-3-2 juletreformasjon. Flat femmer bak. Ingen vingbacker som er hel ved.

Keeper: Lars Stubhaug
Aldri sett han spille. Men han er fetteren til kjæresten min og har spilt for Everton i tillegg til diverse U-landslag.

Midtstopper: Fredrik Björck
Et stort pluss for denne urban woodsmannen er at han har samme valør på hår og skjegg som Erland Johnsen. Ser ut som en skogens mann og spiller nå for Häcken. (HAN SPILLER FOR HEKKEN!!!).

Midtstopper: Ivar Erlien Furu
Født i 94. Viktig å ha med noen unge knopper som kan slå ut i full blomst etter hvert.

Midtstopper: Richardo Carvalho
Hvem hadde trodd at Carvalho er eik direkte oversatt fra portugisisk til norsk? Bjørk, Furu og Eik bak virker som en rimelig stødig TREer. Opplever kun problemer i orkan og liker forøvrig ikke oppsynet på Timber Joey.

Høyre back: Håkon Skogseid
Faktisk ikke lett å finne ved som spiller back. Men Skogseid ble årets Viking i 2010. Hel ved.

Venstre back: Alan Stubbs
Til å være hel ved var han veldig ofte skadet. Måtte også til slutt gi seg pga et trøblete kne. Dog som regel solid bak, selv om han bare har spilt for middelmådigheter (minus Everton noen ganger). En veldig kjedelig spiller som sikkert har peis hjemme. Venstre back er forøvrig ikke midtstopper, men det er jo rett VED siden av...

Sentral midtbane: Vegard Skogheim
Aldri lett, alltid god. Alltid snus på TV. Ifølge Wiki har han kallenavnet Skogen (TREndy). Og skrev D-treneroppgave om humør på fotballbanen. Det er litt som master i medievitenskap. Definitivt hel ved.

Sentral midtbane: Simen Brenne
Fin fyr.

Offensiv midtbane: Tobias Grahn
Trenger et playtree blant alle kubbene. Er dessuten 33 år og har spilt i TREtten klubber.

Spiss: Jan Banan Tømmernes
Bær og tømmer i en og samme mann. Jan.

Spiss: Chris Wood
Mangler en s. Men likevel. Wood. Høy som et tre. Gikk på en skole som het Royal Oak Primary. Ung ved.

Manager: Vicente del Bosque
Jeg kan ikke se treneren for bare spillere.

Benken
Chris Woods, Bjørn Viljugrein, Craig Forrest, Andreas Alm, Jonathan Woodgate.

Michael Branch har kanskje det mest brennbare navnet her. Men man kan ikke spille for hel ved XI når man sitter inne bak murene. I tillegg var både George Spruce og Trevor Birch aktuelle. Skog på nederlandsk er Bos, så det var mulig å hive innpå en Bosman eller to. Men det hadde bare blitt rot i all den hele veden. Var også innom Stian Ohr selvfølgelig.

Hel ved spiller selvfølgelig hjemmekampene sine på Oakwell. Der regjerer Plankehaugen bak det ene målet.

Hadde dette noe med fotball å gjøre? Om ikke så var det like ved.

-----------------------
De mest brukte kildene: Wikipedia og Google Translate.
Og ja: www.theurbanwoodsmen.blogspot.com. (Ny favorittblogg).
Må nesten også sende en shout-out til Lars Mytting.

4 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Hadde vært en fin anledning til å hylle den nylig avdøde Theo Bos.

    http://www.youtube.com/watch?v=0Aw180BXDQw

    SvarSlett
  3. Fint innlegg, selv om stubbs kanskje er litt på kanten (i og med at det da strengt tatt ikke er hel ved lenger). Brenne er vel heller ikke hel ved, men er mer en som tar knekken på hel ved.

    SvarSlett