19. des. 2013

Et juleevangelium

Redaksjonen bemerker
Dette innlegget ble urfremført på Materazzias sagnomsuste julebord i år, og vi ba vårt nåværende største mancrush innstendig om vi kunne få publisere dette på julaften. Heldig for oss (og dere), sa han ja. Vi ønsker alle en fredfull og lykkelig jul sammen med de folka dere er mest glade i. Kos dere med dette innlegget. Det er noe av det beste vi har hørt (og lest).

Bears & Kenny
_________________________________

Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra keiser Joseph Blatter om at hele fotballverden skulle innskrives i manntall. Denne første innskriving ble holdt mens Michel Platini var landshøvding i Nyon. Og alle dro de av sted for å la seg innskrive, hver til sin by. Massimiliano dro da fra byen Livorno i Toscana opp til Lombardia, til Silvios by Milano, siden han var av Silvios hus og ætt, for å la seg innskrive sammen med Barbara, sin forlovede som ventet barn. Og mens de var der, kom tiden da hun skulle føde, og hun fødte sin sønn, den førstefødte, svøpte ham og la ham i en krybbe. For det var ikke plass til dem i noen av luksushotellene med minibar og swimmingpool.

Det var noen gjetere der i nærheten som var ute og holdt nattevakt over sauene sine. Med ett stod en av Herren Diegos engler foran dem, og Diegos herlighet lyste om dem. De ble meget forferdet. Men engelen sa til dem: «Frykt ikke! Jeg kommer til dere med bud om en stor glede, en glede for hele folket: I dag er det født dere en frelser i Silvios by; han er M’Baye Niang, Herren. Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe.» Med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste Diego og sang:

«Ære være Gud i det høyeste og fred på jorden blant mennesker som har Guds velbehag.»

Da engelen hadde forlatt dem og vendt tilbake til himmelen, sa gjeterne til hverandre: «La oss gå inn til Milano for å se dette som har hendt, og som Gud har kunngjort oss.»

I mellomtiden hadde de hellige tre konger hørt ord om barnets fødsel. De dro vestover, fulgte den aller sterkeste av stjernene på himmelen og den førte dem til Milano. Der fant de Barbara, hennes mann Massimiliano og M’Baye, som lå i krybben. Hver og én hadde de med seg gaver til den nyfødte. Kong Baltasar var hersker over Nike, og hadde med seg et par Mercurial Vapor Superfly Hyperstate 12 med gullbelegg og myrra på. Kong Kaspar var frisørenes konge, og kunne love barnet livstidsabbonement på barberte striper og hårfarger av alle slag. Den siste, kong Melkior, var verdens dyktigste tatovør. Det var han som hadde laget kronen på halsen til Prinsen av Ghana, Kevin Boateng. Til han kunne Mbaye komme når enn han skulle trenge en ny sleeve eller liknende.

Litt senere kom gjeterne, som hadde skyndt seg av sted. De fant Barbara og Massimiliano og det lille barnet som lå i krybben. Da de fikk se ham, fortalte de alt som var blitt sagt dem om dette barnet. For ryktet hadde gått om at gutten allerede hadde fått stats på Football Manager. 17 på hurtighet, 13 på styrke, 2 på innkast, og pilene lyste oppover i takt med stjernene på himmelen den kvelden. Og tenk, gutten var til og med velsignet med MEGET DÅRLIG på moral. Barbara gjemte alt dette i sitt hjerte og grunnet på det. Gjeterne dro tilbake, mens de priste og lovet Gud for det de hadde hørt og sett: alt var slik som det var blitt sagt dem.

God jul. Amen.

Av Marco Simone (@SimenAxel)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar