24. nov. 2013

Cupfinalen MMXIII: Gratulerer Molde

Av Bears Island, Freddy Dor Santos og Kenny Koevermans

Tore Reginiussen som setter seg ned i midtsirkelen og kikker i gresset. Magne Hoseth som gråtkvalt forteller at dette sto skrevet i stjernene og dedikerer seieren til sin kjære. Lynraske Skjelvik som spiller hele cupfinalen på bekostning av tidligere RBK-kaptein Dorsin. Møller Dæhli som gir et frampek om stødig fremtidig klubb- og landslagsspill. 

Molde får en fortjent seier, etter at RBK ikke finner formen når Molde holder presset oppe etter Hoseths perfekte frisparkmål. Tommy Høilands kriging i feltet på 4-2 er forbilledlig hva angår mentalitet, og står i sterk kontrast til RBKs innbytter Nicki Bille som heller kjefter og smeller fremfor å spille ball. RBK hadde en glimrende sjanse til å utlikne på et flott innlegg langs bakken fra Pål Andre Helland, men både Chibuike og Mikkelsen bommer på den lave ballen som kryper bak moldeforsvaret. 

Perry sitter igjen med en nesten-sesong, mens Solskjær redder en heller middelmådig sesong inn på slutten med cuptriumf og et ferdig samkjørt lag som garantert kommer til å kjempe i toppen til neste sesong.

Da Hoseth vispet ballen to millimeter over en Rosenborgmur grodd fast i Ullevaalmatta var det i realiteten over. Etterpå gikk Rosenborg i oppløsning, uten noen form for Plan B eller evner til å snu det på ny. Høiland fikk æren av å gjøre resultatet enda mer flatterende for Rosenborg som i en 2-1-ledelse så ganske komfortable ut. 

Materazzia har flytta seg inn til pressekonferansen.

Korte redigerte replikker fra trenerne

Perry:
-Det er blytungt nå. 
-Synes vi spiller en god kamp i 70 minutter, og så gir vi bort 2-2 og 3-2 målene. Folk må huske at vi har mange unge spillere, spesielt på midten.  

Materazzia spør Perry om Skjelvik og savn av rutine i laget.
Perry:
- Det er en reell konkurransesituasjon mellom Skjelvik og Dorsin. Han har gode kvaliteter, spesielt offensivt, som gjør at han ble valgt i dag. Jørgen Skjelvik har et skilt på brystet hvor det står under opplæring. 

Solskjær:
-Fikk en følelse av at Hoseth kom til å avgjøre i dag. Skulle være fus i alt.
-Magne har hatt en fantastisk høst på banen. 
-Synes det var fint å se spillerne slippe seg løs og spiller ball. 

Med en smilende Solskjær friskt i minnet forlater vi en kald Ullevaal for denne gangen. Sesongen er på en måte over også her på Materazzia ettersom vi feiret julebordet i går. Frem til jul slapper vi av mens vi tenker på om det er post- eller pre-season. Dersom noen besøker www.materazzia.com og merker seg at det ikke skjer så mye - frykt ikke. Vi bare tar det litt rolig i post-pre-season.

Vi avslutter med å gratulere Molde, Ole Gunnar Solskjær, Daniel Berg Hestad og ikke minst Magne Hoseth med dagens triumf.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar