21. apr. 2013

Juventus - Milan Materazzia LIVE

Det er et fullspekket Juventus Stadium, og det er en flott kveld for ... Neida.

20.38: Det er Blanco vs Rosso. En utsøkt fotballkamp som skal utspille seg på den peneste åkeren i Piemonte.

20.41: Juniorlaget til Juventus har akkurat mottatt hyllesten fra fansen etter det vi mener å ha hørt er seier i Coppa Italia for juniorer. Bakerst mener vi også å ha sett Vajebah Sakor. Vi gratulerer! Disse guttene kan virkelig utvikle seg til å bli en fruktig og smakfull Barolo.

20.45: Kampstart. "Milan Milan Vaffancoulo runger over stadion.

5': Myk start. Akkuat som en vin med tilstrekkelig friskhet. Vi overlever nok dette.

7': Hands på Robinho. Plukker ned ballen som en høythengende drue. Skuddhold for Pirlo.

8': Pirlo klasker ballen via muren og Abbiati kaster seg over 20 vinranker og får en labb på ballen. Gloheit redning!

10': Pogba er en av de saftige vinene utpå her. Skuddbeinet hans er likeså. En avslutning til å drikke opp med tydelig ungt fruktpreg. Dessverre når den ikke helt opp på første forsøk.

13': For øyeblikket har Pirlo nok tid og rom til å dyrke de rette pasningene. Det ser lovende ut.

17': Paul Pogba serverer et brassespark så høythengende at det må være tynt med oksygen der oppe. Freskt!

19': Juventus overbefolker midt på åkeren. Montolivo må knuse voldsomt mange druer om det skal bli poeng i kveld.

21': Asamoah plukker ned ballen på 30 meter og sender av gårde en ordentlig kule. Ballen har fortsatt ikke landet, og er nok mest sannsynlig på vei til Toscana.

24': Ambrosini hiver seg inn en takling med begge føttene etter 5 rolige minutter. Temperaturen stikker opp mot god rødvinstemperatur. Venter med hetvinen til neste rett.

28': Pirlo får frispark i identisk situasjon. Rett i armene på Amelia, som for øvrig har kommet inn for Abbiati. Vi får vente til secondi piatti.

34': Vi er fire minutter ut i primi piatti. Her er forresten stemningen like før kampstart.

40': Vucinic kommer seg alene med Amelia. Dessverre for gårdeierne blir det en syrlig avslutning.

45':Episode én i "Chiellini gjør ting han ikke kan" starter med et raid på venstresiden. Det endte med mål til Juve. Neida.

Pauserapport: Kampen har noe uforløst over seg. På midten er det mange glimt av moden fruktighet hos aktørene, men det resulterer ikke i den helt store innhøstingen. Åkeren er så strøken som den kan være, men allikevel mangler kunstgjødselen. Mange vil nok påstå at den økologiske varianten vi blir presentert for i dag er mer enn god nok, men vi vil ha mer passion, mer lærsmak og flere knuste druer. Hvem skal gi oss den den smakseksplosjonen som vi vet bor i disse 22 druene? Vil det bli Pazzini eller Pirlo som står igjen som den store Amaronen til slutt? Vi venter i spenning på andre halvdel av Secondi Piatti og Dolce.

46': Pirlo til Chiellini. Kort og ubalansert ettersmak er konklusjonen etter avslutningen.

48': "No al Razzismo si al salto" pryder på curda sud. Oversatt til godt norsk betyr det "Nei til rasisme er å hoppe". Balotelli-masker er delt ut til alle på tribunen. Vi venter bare på hoppingen.

55': STRAFFESPARK. Amelia feier ned Asamoah. Vidal klasker ballen opp i KRØSSET. Kjenn på lærsmaken, dere!

59': Så fikk vi pasta og husets spesial de siste minuttene i secondi piatti. Vidal drøsset i tillegg på ekstra med parmesan. Nå er det bare å lene seg tilbake og nyte siste halvtime og dolce. Hva skal du ha, Høgås? Jeg begynner med en tiramisu.

62': Første papirbombe smeller. Ingen overraskelse at det kommer under dolce. Det er tydelig at noen har tjuvstartet med grappaen.


69': Pogba er frisk og saftig utpå her nå. Han er et godt eksempel på at noen viner ikke trenger å lagres lenge for at det skal fungere.

72': Robinho byttes ut til fordel for Bojan Krkic. Førstnevnte kan se ut til å ha vært korket i kveld.

74': Vi er godt inne i dolce. På tide at Milan bestiller seg en espresso for å få litt fart i sakene. Kanskje sågar en dobbel.

76:' Espressoen er bestilt, og den kicker inn umiddelbart. Men om stillingen holder seg er det fortsatt Milan som må betale regningen i kveld.

77': Riccardo Piemontolivo har levert greit, men det er usikkert om kveldens høsting blir godkjent av Denominazione di Origine Controllata e Garantita.

82': Det drar seg mot oppgjørets time. Kveldens forestilling har ikke vært billig for noen av lagene. Blir det Rosso som må ta alt på kort?

85': Varierende kveld for Pirlo i kveld. Som vanlig har det vært noen pasninger som bør lagres på eikefat, men det er også noen druer som ikke har truffet dunken.

87': Juventus løper sikksakk gjennom vinrankene til Milan, men Pogba snubler i en rot og mister ballen.

90': Kelneren er på vei bort til bordet nå ...

91: Peluso kommer til bordet på overtid. Ønsker nok å gjøre opp med et gult kort.

92': SLUTT. Curva sud er i ekstase. Ikke veldig rart med tanke på at det er bortelaget som blir sittende igjen med en bitter og må straks forlate stedet. Juventus derimot blir sittende igjen med en fin prosecco.  Et forholdsvis (e)druelig oppgjør er over. Bilder og andre reaksjoner vil komme utover kvelden/morgendagen om følelsene ikke tar overhånd for emosjononelle Høgås og Eide etter en av tidenes opplevelser.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar