2. des. 2018

live from the news room vol. cupfinalen 2018

En dag tidligere enn i fjor, cupfinalen er her.

Rosenborg - Strømsgodset

Kul kamp, selv om en liten del av redaksjonen heller skulle ønske at det var et rent E18-oppgjør mellom Strømsgodset og Start.

Strømsgodset var sist i finalen i 2010. I en kamp vi alle husker mot det som den gang var Rosenborgs rosa banemenn, Follo. Den gang vant de 2-0 etter mål av en purung Ola Kamara og materazziafavoritt Glenn Andersen. Siden den gang har Rosenborg vært i cupfinalen tre ganger. Helland har scoret fire mål (fem om vi inkluderer straffesparkkonkurranse) i cupfinaler siden sist Strømsgodset var i finalen. Helland var tidenes banens beste i en cupfinale i 2016, da med hattrick. Fra 2010-laget er det kun Lars Christopher Vilsvik som starter i dag.

Spoler vi 100 år tilbake så møttes Kvik fra Fredrikshald og Brann i finalen i NM. Finalen gikk på Marienlyst i Drammen(det nærmeste vi kommer en bro til dagens lag). Det ble en leken 4-0-seier til Kvik, et lag som hadde hatt en voldsom utvikling i sine første leveår. Klubben ble stiftet ca ti år tidligere og nøt godt av nærheten til Sverige — fotballutviklingen hadde kommet noget lenger på andre siden av Iddefjorden. Mer markant i denne finalen var en av spillerne på Kvik. 16 år før Donald Duck ble introdusert for første gang, kan vi bli kjent med tidenes Donald Duck-navn: Peder Puck. Peder Puck hadde fått en landskamp året før og set ble hans eneste. Tippoldebarnet Alexander Puck spiller forøvrig for G08-laget til Kvik.

Trond Ivar Døvle dømmer i dag. En artig funfact er at Døvle underviste ved Bjerke videregående i samme periode som André Hansen var elev der.

Heia cupfinalen!

Tips
Bears Island: 3-2, Helland, Reginiussen, Trondsen, Mos, Pellegrino.
Minotti Bøhn: 3-1, 2x Bendtner, Helland, Ulland Andersen.
Jon Arild: 3-0. Hovland og 2xAdegbenro

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar