29. mars 2016

Live from the news room vol. Jari er AWOL

- Nato couldn't save you from Breivik                                
Finsk taxisjåfør til Bears Island i februar


Det er ikke akkurat fyrverkeri i en landskamp mellom Norge og Finland i mars måned. Det er vel kun et par land på den nordlige halvkule som har et enda tristere landslag enn det Norge har, med Finland som en soleklar pallkandidat. Det er rett og slett flere forståsegpåere som mener at Finland på Ullevål er dødens kjedelig.

Finland er traust. Finland er på mange måter den depressive, mørke og ustabile "brother from another mother" for Norge. En av de meste kjente finnene, utenfor Finland, er forfatteren Arto Paasilinna. Mannen som ble landskjent i Finland da han skrev den enormt artige boka "kollektivt selvmord". Der møtes tilfeldigvis to trauste finner i en bu for å ta selvmord. Og for å gjøre det spektakulært setter de inn avisannonser og etterlyser andre i samme situasjon. Det ender med en luksusbusstur, med selvmordskandidater, til Nordkapp og Norge. Hvor de skal kjøre utfor stupet ved Nordkapp og gjøre slutt på det meste. Det sier mye om Finland. De bor i et så traust land at de må dra til Norge for å gjøre slutt på livet. Så ikke forvent et sprudlende, livsglad finsk lag på Ullevål i dag.

Finland for oss

Kampprogrammet byr ikke på noen overraskelser, men det er som vanlig et par gode formuleringer å bite seg merke i. Denne fra nyvalgt president Terje Svendsen for eksempel: "I september sparker vi i gang VM-kvaliken ved å ta imot regjerende verdensmester Tyskland på Ullevaal, og frem til da handler det om å optimalisere i alle ledd på og utenfor banen, slik at vi stiller best mulig rustet til å kjempe om plass i VM 2018." Alle nevnt, ingen glemt der altså.

Men selve rosinen i pølsa er dette herlige fra Per Mathias Høgmo. (Vi kan jo så klart la nåde gå for rett og anta at dette er skrevet før de foregående kampene i Europa, men med tanke på Finlands 0-5 mot Polen blir dette lettere hysterisk): "I dag er det altså Finland som venter. Det er et lag som har blitt tatt over av Hans Backe. Da vet vi at vi møter et godt organisert lag, som er vanskelig å bryte ned [hmmm] (vår anm.). For å øke effektiviteten, noe som er en av våre største utfordringer, trenger vi å øve mot et lag som har god defensiv struktur [fniiiis] (vår anm.). Finland er en sånn type motstander [HAHAHAHAHAHA!] (vår anm)".

Høgmos oppstilling viser at han ønsker å bryte ned et defensivt lag. Valon og Martin på kantene med Skjeldbred (Ikke danse-Carsten, det staves med i, red anm.) og Nordtveit mellom dem. Foran dem leder Diomande og Gulbrandsen an den offensive rekka. Samtidig skal sikkert Omar og Haitam beine opp og ned på kantene. Sånn i utgangspunktet i hvert fall. I tillegg suppleres laget med Nyland i mål og Hovland/Strandberg foran. Strandberg kan sikkert provosere Teemu Pukki med noen vinterkrigreferanser.

Forhåndstips:

Reier: 0-0
Kenny: 5-0, Strandberg, Diomande, Ødegaard, Midtsjø og Berget
Bears: 1-1, Berisha og Ring.
Lars Eide: 2-0, Ødegaard og Nordtveit.
Minotti Bøhn: 1-1. Diomande.
Kampprogramredaktør Christer Madsen: 3-1, Gulbrandsen, Diomande og Hovland. Og Tim Sparv for Finland.

Til slutt må vi spørre: Hvor er Jari Litmanen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar