8. juni 2015

Norge-Sverige postmatch

Da satt vi i kjelleren på Ullevaal igjen. Norge har ikke vunnet denne gangen heller. Vi har ikke så mye å spørre om ettersom vi regner med at journalistene vil dekke de vanlige områdene, men vi sitter og koser oss.

Dia og Koever registerer at de svenske journalistene som har kommet før oss skryter av Ødegaard. Og etter vår mening er det vel fortjent. Banens beste som han var - etter vår mening.

Som vanlig er vi trygt plassert bak kameraene her i presserommet og vi registrerer at Lars Eide setter seg på rad 1. Det varer dog ikke lenge. Han reiser seg og skritter bestemt ut mot mixed zone. Husfotograf Ehauger kommer også inn og joiner oss på rad z. Så går også han igjen ganske kjapt. Hjem for å redigere bilder får man anta. Fotoblogg ventes i morgen.

Nå venter vi formodentlig på Hamrén som skal komme først. Imens lar vi oss underholde av journalister som intervjuer hverandre om kampen. Vi smittes av basillen:

Kenny: Andy, hva tenker du om kampen?
Andy: En underholdende 0-0 kamp, tendenser til godt norsk spill, men mangler litt edge på siste tredjedel. Morsomt å se Alex Søderlund være så god i duellene.

OK! Erik Hamrén entrer podiet! Konferansen blir på svorsk ifølge pressetalsmannen til Hamrén.

EH: Tycker Norje var bra. En bra gjennomkjøran för oss. En del saker jag var nøjd med og en del saker som må rettas på innför Montenegro.

Random norsk journalist: Hva synes du om Martin Ødegaard i dag?

EH: Jag tittar mest på egna spelare. Men han har en bra blikk för spelet og bra touch på bollen.

Vi går tilbake til vårt eget talkshow.

Kenny: Du nevner Søderlunds duellspill. Hvor imponert er du over hans timing i dag?
Andy: Det er vel noe av det desidert beste jeg noensinne har sett når det kommer til timing. Han ser hvor ballen vil lande før noen andre, setter ut ræva og moser motstanderen.

Kenny: Så må vi snakke litt om Martin Ødegaard. Han er spesiell, det ser vi i dag. Hva synes du om han i dag og hva tror du fremtiden vil bringe for ham?
Andy: Kanskje Norges beste i dag, og imponerer med en touch som går utenpå alle andre i detta landet. Moden spillestil og virker å være klar for å prege dette laget allerede nå. Fremtiden? Det vet bare Gud.

Kenny: Mens vi venter på Høgmo her, hva synes du om det taktiske fra sjefen i dag?
Andy: Jeg savner samhandling på siste tredjedel, hvor det ofte blir noe statisk og derfor få sjanser i forhold til mulighetene man har til å skape sjanser.

Per inntar podiet:

- Han er misfornøyd med kvaliteten i første omgang, men synes vi skaper bra med sjanser i andre omgang.

- Fornøyd med svarene han får fra enkelspillere.

- Martin Ødegaard er blitt en litt mer voksen spiller etter overgangen til Real. Viser når han blir rettvendt at han har ekstremferdighet når det kommer til å gjøre riktige valg. Han matcher tempoet til internasjonalt nivå allerede nå.

Høgmo viser seg som ekstremt sympatisk og roser det svenske laget opp i skyene. De har stø kurs mot EM, sier han.

Vi lar like godt det være siste ordet og går for publisering før pressekonferansen er over. Materazzias B-lag med Kenny og Andy takker for seg. Til fredag mot antatt lettere motstand er det A-laget som skal i aksjon ledet av Bears Island. Vi satser på at de har med seg noen mål ned i kjelleren etter den kampen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar