17. apr. 2015

Materazzias bloggdokumentar: Bill. Mrk. Vennskap på prøve

Materazzia tar norsk fotball på alvor. Derfor har vi valgt å teste ut et nytt konsept, bloggdokumentaren. 

De neste dagene vil Materazzia lage sin helt spesielle oppkjøring til fredagens kamp mellom VIF og Haugesund på Ullevål Stadion. Vi har funnet to gode venner. Den ene er fra Østlandet, mens den andre er fra Vestlandet. Den ene heier på Vålerenga, den andre heier på Haugesund. 364 dager i året er de gode venner, men på fredag tar vennskapet slutt noen timer. Materazzia tenker å være flue på veggen før, under og etter kampen på Ullevål for å presentere fotballen fra den siden som alltid har vært den viktigste, fansen sin side. 

Les også episode 1 om Vålerenga og episode 2 om Haugesund.

Episode 3: 

Bill. Mrk: I løvens hule 
Vi sitter i Vålerenga land. Det er flagg på vegger. Det er flagg i taket. Det er bilder på vegger. Det er øl på bordet. Alle prater som Oslolosen. Vi er i Vålerengaland, på Oslos østkant. 

Jimmy Hoffa gaper i seg en burger, med Vålerengaskjerfet pent lagt rundt halsen. Kong Keegan er skeptisk. Han er ikke på hjemmebane. Det er kampdag, Vålerenga-Haugesund, men vennskapet mellom gutta er ennå varmt. 

En skeptisk Kong Keegan på Vålerengapub før kampstart. 

Jimmy Hoffa minrer tilbake til dager hvor Vålerenga var stor i Europa
Vi er på vei fra pub til kamp

En øl og en burger etterpå sitter vi alle på T-banen til Ullevål Stadion. En time til kamp. Troen på eget lag er urokkelig. Jimmy Hoffa er stålsikker på 4-1 til gutta fra Oslo. 

 - Dette er dagen hvor Brown scorer sitt første. Wæhler putter på hodet og vi kruser inn (Hoffa)
 - Du er pokker meg optimist. Det blir 3-1 til Haugesund.  Grindheim scorer bare for Haugesund i dag skal jeg love. (Keegan)
 - Grindheim altså. Gleder meg til han kommer seg hjem til Haugesund og blir god i fotball igjen. Er for mye øl og burger på karen her i storbyen (Keegan)
 - Grindheim er jo tynn som en flis mann! Like tynn i håret som resten av kroppen. Er jo motoren i hele laget. Du er bare misunnelig (Hoffa)

Kong Keegan søker mot det eneste stedet utenfor Ullevål han føler seg hjemme. Haugesund sin spillerbuss


Diskusjonen er høylydt og meningene sterke. Grindheim er et ankepunkt, Berre likeså. Han er en av heltene i begge klubbene, både Hoffa og Keagan er enige i at Vålerengas Benjamin Button fortjener kudos. 

Ullevål og kamp i sikte for våre to fans

Vi beveger oss inn på Ullevål. Kong Keegan er i mindretall, mens Jimmy Hoffa stråler. 
- Jeg skal lære deg Vålerenga kjerke jeg (Hoffa)
- Den synges vel av en seksualisert Einar Gelius tipper jeg (Keegan)

Hoffa ler ikke.

Lagene er klare. Vi ber om 5 minutter seriøs vurdering av kampen. Hoffa er optimist ennå han. 
- Om vi scorer først så vinner vi. Da faller Haugesund sammen som de gjorde mot Rosenborg. Men vi må holde tett bakover, det stoler jeg på Wæhler fikser. Grindheim er i storform i år og vil være ekstra tent mot gamlelaget og har mye mer frihet når Heltne ligger bak han. Farta til Lindkvist blir viktig og så håper jeg Zahid viser matchvinnerform i dag også! Og toppen av kransekaka hadde vært om Brown endelig scorer. Vi vinner 4-1, jeg er helt seriøs. 

Kong Keegan er ikke like optimist, men han har troen. Men en ting er viktig. 
- Haugesund ble rystet sist uke. Så vi må ikke slippe inn et tidlig mål, da kan vi falle sammen. Men får vi en positiv opplevelse fra start så kan dette gå bra. Haugesund har alltid vært avhengig av å ha en spiss som scorer mye mål. Så i dag må Gytkjær vise at han er potensielt toppscorer i Tippeligaen. Jeg tror og håper på 1-2 til Haugesund. Gytkjær scorer to.  

Det er 15 minutter til kampstart. Foreløpig er Jimmy Hoffa og Kong Keegan gode venner. 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar